blendle tipt

Actrice Maryam Hassouni open over depressie en 'Emmy' die slechts narigheid bracht

Actrice Maryam Hassouni open over depressie en 'Emmy' die slechts narigheid bracht

Actrice Maryam Hassouni speelde in Dunya & Desie, won een Emmy, maar verdween daarna min of meer in de vergetelheid. ‘Nadat ik de Emmy won, is mijn carrière ingestort.’

| Raounak Khaddari

Blendle tipt een interview met de actrice uit Volkskrant Magazine.

Lees ook
10 x deze mensen laten zien dat depressie niet altijd zichtbaar is

Narigheid
Hassouni was pas 21 toen ze een Emmy won voor haar rol in de film Offers. Daarover zegt ze nu dat die prijs haar alleen maar narigheid heeft gebracht. Het beeld staat niet eens bij haar thuis, ze kan er gewoon niet naar kijken.

Oneerlijk
Want toen ze die internationale prijs voor beste actrice won, werd dat door velen meteen gebagatelliseerd. Ze zou ‘m hebben gewonnen omdat Marokkaanse actrices nu eenmaal hot waren, dat soort dingen. Het is het soort twijfel aan haar kunnen dat ze al haar hele leven ervaart.

Depressief
Maryam is in dit interview erg open over haar depressie. Iets waarmee ze al van kinds af aan kampt, maar waar ze inmiddels mee heeft leren omgaan. Ze rondde een studie af en speelt weer wat rollen. Want: “Je kunt heel goed depressief en krachtig tegelijk zijn.”

Het hele artikel lees je op Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: Volkskrant Magazine

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser