blendle tipt

Waar was dit toen wij pubers waren? Puisten worden omarmd

Waar was dit toen wij pubers waren? Puisten worden omarmd

Jij hebt ze, Justin Bieber heeft ze, Kendall Jenner heeft ze: puistjes. En daar hoef je je echt niet voor te schamen, ze zijn tegenwoordig juist je beste accessoire.

| Ashley Doogan

Maak kennis met de ‘acne positivity movement’ in het Volkskrant-artikel van Gijs Beukers.

Acne? Ac-já!

Onder ‘body positivity’ – het accepteren van lichamen in alle vormen en maten – valt nu ook ‘skin positivity’. Aanhangers van de beweging tegen photoshop, retoucheren en filters stoppen niet bij het omarmen van vetrollen of onderkinnen. Ook huidaandoeningen, als psoriasis, wijn- of pigmentvlekken en vooral acne, mogen steeds meer getoond worden.

Free the pimple

Gepolijst is uit, imperfecties zijn in. Beroemdheden waaronder Kendall Jenner, Lorde, Cara Delevigne en Justin Bieber spraken zich er al over uit op social media en zijn daarmee het (pokdalige) gezicht geworden van het protest. Het Maleisische kledingmerk Moto Guo ging zelfs een stapje verder: tijdens de Fashion Week van Milaan liepen modellen met getekende rode vlekken en puisten op hun gezichten.

Wil je meer weten over hoe acne op de rode loper terechtkwam én wil je je in het algemeen gewoon een stukje beter voelen over de oneffenheden in je gezicht? Lees verder via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften en speurt voor ons naar de mooiste en meest spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

Lees ook

Emma (19) wilde zo graag van haar acne af dat ze in het ziekenhuis belandde

NIEUWS | MODE | BLENDLE TIPT

Bron: de Volkskrant | Foto: Instagram @Peterdevito

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser