Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Zó tof: biografie van ballerina Michaela DePrince wordt verfilmd door... Madonna

Michaela DePrince heeft met haar 23 jaar nu al een leven achter de rug waar je u tegen zegt. Haar biografie ‘Ze noemden me een duivelskind’, wordt binnenkort dan ook terecht verfilmd.

| Eline van der Haar

En niemand minder dan Madonna neemt de regie van de verfilming in handen.

Lees ook
Zanger Fais geëmotioneerd door verhaal van ballerina Michaela DePrince

Weeshuis

Michaela DePrincetweede soliste bij Het Nationale Ballet, werd geboren in Sierra Leone en kwam daar in een weeshuis terecht nadat haar vader werd vermoord en haar moeder aan ondervoeding stierf.

Ze noemden me een duivelskind

Haar jeugd in het weeshuis leek vrij lang uitzichtloos: ze werd mishandeld en verwaarloosd en haar bijnaam was duivelskind. Dit omdat ze de huidziekte vitiligo heeft, waardoor ze op haar donkere lichaam witte vlekken heeft en haar wimpers en haar kleurloos zijn.

Een prachtige prima ballerina

Haar redding kwam toen ze geadopteerd werd door de Amerikaanse Elaine en Charles DePrince. Na het volgen van meerdere balletopleidingen danst ze nu sinds 2013 in Amsterdam bij Het Nationale Ballet.

Lees ook
Prachtige fotoserie: naakte dansers op straat (ook ‘onze’ Michaela DePrince)

‘Het is een eer voor mij’

Haar weg van oorlogswees tot talentvolle danseres is bij Madonna terechtgekomen. “Michaela’s levensverhaal raakte mij diep, zowel als artiest maar ook als activist die begrijpt wat tegenslag is,” vertelt Madonna tegenover Het Nationale Ballet. Deze film geeft een unieke mogelijkheid om licht te werpen op Sierra Leone en om Michaela de stem te laten zijn voor alle weeskinderen die naast haar zijn opgegroeid.”

Wanneer de film in de bioscoop verschijnt, is nog niet bekend.

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND | LIFESTYLE

Foto: Marcel van der Vlugt / ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser