Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Wat een bikkel: Britse koningin Elizabeth (91) rijdt paard in de regen

Wat een bikkel: Britse koningin Elizabeth (91) rijdt paard in de regen

Wat een stoer mens is die Britse koningin toch ook. Terwijl het gisteren met bakken uit de hemel kwam, klom de 91-jarige Elizabeth gewoon op haar paard om een stukje te rijden.

| Martine Schut

Vergezeld door de opperstalmeester en gehuld in regenkleding reed ze door de tuin van landgoed Windsor.

Lees ook
Is deze outfit van koningin Elizabeth een middelvinger naar Brexit?

Niet te oud
De Britse koningin is dol op paardrijden, doet dat al vanaf haar vierde jaar en op haar 91e nog steeds. Volgens Daily Mail kiest ze tegenwoordig voor een kleinere Fell Pony, een ras dat bekendstaat om zijn rustige karakter.

Zeventig jaar
Het is vandaag overigens feest op Buckingham Palace: koningin Elizabeth en haar man prins Philip vieren hun platina huwelijk. Een mijlpaal die nooit eerder door een Britse vorst werd bereikt. In die zeventig jaar kregen Elizabeth en Philip vier kinderen, acht kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

Humor
Het geheim van hun huwelijk? Het schijnt dat Elizabeth en Philip dezelfde humor hebben. Zo zou de koningin een zeer goede mimiek hebben en mensen onder de tafel krijgen van het lachen. Ter gelegenheid van hun trouwdag werden er gisteren nieuwe foto’s van het paar naar buiten gebracht.

NIEUWS | KONINGSNIEUWS | BUITENLAND

Bron: Daily Mail | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser