Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Bijzonder (regenboog)gezin uit Amerika: iedereen is transgender

In het Amerikaanse Arizona woont Daniel Harrott (41) met zijn vrouw Shirley en hun twee kinderen. Op het eerste gezicht lijkt het een normaal gezin, maar toch zijn ze nét even wat anders.

| Martine Schut

Alle gezinsleden zijn namelijk transgender.

Lees ook
Zo vader, zo dochter: dit zijn twee transgenders in één gezin

Vrouw en man
Vorig jaar begonnen de vier met hun transitie. Daniel werd geboren als vrouw, maar heeft nu eindelijk de moed om te laten zien wie hij echt is: een man. Hij is verloofd met transgender Shirley Austin (62) die hij ontmoette bij een organisatie die ouders helpt met het steunen van hun transgender-kinderen.

Net als pa en ma
Want ja, ook hun kinderen zijn geboren in het verkeerde lichaam. Joshua (13) vroeg vorig jaar of hij bij de meisjesscouting mocht. En ook zijn zoon Mason (11) – geboren als meisje – vertelde intussen van geslacht te willen veranderen.

Bevrijd
“Toen ik het woord transgender opzocht, realiseerde ik me: zij zijn trans en ik weet dat het waar is want ik ben het ook, al mijn hele leven. Ik word graag gezien. Gewoon zoals ik echt ben. Ons hele gezin is intussen in transitie. Het is een beetje alsof we voor het eerst echt leven. Mijn kinderen worden wie ze altijd hebben willen zijn”, vertelt Daniel aan KJZZ.

VIDEO'S | NIEUWS | L'HOMO. | BUITENLAND

Bron: KJZZ | Foto: still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser