nieuws

Op zoek naar een woning in Amsterdam? Huur voor een prikkie een kamer in de Bijlmerbajes

Op zoek naar een woning in Amsterdam? Huur voor een prikkie een kamer in de Bijlmerbajes

Vanaf begin maart kan je tijdelijk voor slechts 250 euro per maand een kamer huren in de voormalige Bijlmerbajes: een creatieve oplossing voor het woningtekort in de hoofdstad.

| Isabel Ockers

Vastgoedbedrijf Alvast vermeldt het aanbod op hun website.

Lees ook
Overnachten in een gevangenis? Dat kan tot eind dit jaar in de Bijlmerbajes

Luxe ver te zoeken
Eerder was al een overnachting mogelijk in de bajes, in een hotel gerund door asielzoekers. Nu gaan ze een stapje verder. Wonen in de ‘avontuurlijke omgeving’, zoals Alvast het noemt, is voor Amsterdamse begrippen wel érg goedkoop: voor 250 euro inclusief servicekosten heb je een kamer van 20 vierkante meter en privétoilet. Dit is ook gelijk waar de luxe stopt; je deelt met zes andere bewoners twee badkamers en twee keukens.

Bajes kwartier
Bang voor een gevangenissfeer hoef je niet te zijn. Alvast grapt op Facebook al dat je je telefoon niet naar binnen hoeft te smokkelen en je naar buiten mag wanneer je wilt. Begin maart gaat het project van start. Inschrijven voor een kamer kan en meer foto’s zien kan hier. Uiteindelijk wordt de oude gevangenis getransformeerd tot een ‘aantrekkelijke stadswijk’ met de naam Bajeskwartier.

In 25 favorieten op LINDA.tv zijn deze actrices uit Orange Is The New Black open over drugs en sex. Voor meer video’s en originele LINDA.tv-programma’s kijk je op LINDA.tv.

NIEUWS | BEKEND

Bron: Alvast | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser