nieuws

Bewoners verwoeste flat Veendam krijgen binnen week andere woonruimte

Bewoners verwoeste flat Veendam krijgen binnen week andere woonruimte

De twintig bewoners van het verwoeste complex in Veendam die niet meer terug kunnen naar hun woning, worden binnen een week allemaal ergens anders in de gemeente gehuisvest. 

| Kirsten Zijderveld

Dat meldde een woordvoerster van woningcorporatie Acantus vandaag na overleg met de gedupeerden.

Lees ook
Dertig mensen kunnen nog niet terug naar flat Veendam

Enorme ravage
De corporatie sprak vandaag met alle getroffenen, van wie de woningen na de gasexplosie van woensdag niet meer bewoonbaar zijn. In totaal werden zestien appartementen door de knal verwoest. De 37-jarige bewoner van het appartement waar de ontploffing plaatsvond, kwam om het leven. De politie kan door de enorme ravage niet meer vaststellen of opzet in het spel is.

Verhuizen
De corporatie kan met hulp van andere woningbouwverenigingen alle getroffenen vervangende woonruimte in de regio aanbieden. Naar verwachting is begin volgende week duidelijk wanneer iedereen kan verhuizen. Tot die tijd verblijven de meeste bewoners bij familie of vrienden, en vijf huishoudens zijn in een hotel ondergebracht.

Lees ook
Dode bij explosie flat Veendam was psychiatrisch patiënt

Persoonlijke spullen
Een deel van het pand werd vandaag verder ontmanteld. Het is nog te onveilig om het gehele complex te inspecteren, meldt de woningbouwcorporatie, waardoor bewoners ook nog niet terug kunnen om persoonlijke spullen veilig te stellen. Ook is onduidelijk of een deel van het complex te behouden is.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser