Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Bestuurslid Leidse studentenvereniging geschorst wegens aanranden studentes

Bestuurslid Leidse studentenvereniging geschorst wegens aanranden studentes

De Leidse studentenclub Quintus laat een onafhankelijke commissie onderzoek doen naar een bestuurslid dat meerdere meisjes zou hebben aangerand. In afwachting van de uitkomst is hij op non-actief gezet.

| Justine Wouterson

Dat gebeurde volgens de vereniging, die ruim 1400 leden telt, op eigen verzoek.

Lees ook
Studentenvereniging Vindicat door ’t stof: ‘Niet melden mishandeling was fout’

Studentes dronken gevoerd

De student, naar verluidt de penningmeester van de vereniging, zou een aantal meisjes dronken hebben gevoerd en ze daarna hebben betast. Het bestuur kreeg onlangs een brief hierover, waarin één van de incidenten beschreven wordt.

‘Hij duwde me tegen de muur’

‘Ruim een jaar geleden was ik op een borrel waar de penningmeester ook was. We waren aan het kletsen, maar toen waren we zonder dat ik het doorhad ergens heen gelopen. Daar deed hij de deur achter me dicht, terwijl ik niet echt doorhad waar we waren. Hij begon mij te regelen, wat ik niet wou, maar ik kon er niet zo veel tegen doen, want hij duwde me de hele tijd daar tegen de muur zodat ik niet weg kon’, quoot De Telegraaf de anonieme persoon uit de brief. Daarin schrijft ze tevens dat het bestuurslid aan haar billen zat en onder haar rokje probeerde te komen.

Meerdere slachtoffers

Twee anderen zouden een soortgelijke ervaring met de penningmeester hebben gehad, maar zij hebben na een gesprek met het bestuur van Quintus en de dader zelf besloten om geen verdere stappen te ondernemen.

‘Geschrokken’

‘Wij zijn geschrokken van de inhoud van de brief die ons gisteren een uur voor de ledenvergadering onder ogen is gekomen’, meldt Quintus in een persbericht. De vereniging heeft inmiddels een onafhankelijk onderzoek aangekondigd naar het vermeende wangedrag. Ook het handelen van het bestuur in de kwestie wordt onder de loep genomen; het zou namelijk al maanden op de hoogte zijn van de misstanden.

De website van Quintus is sinds het verschijnen van het nieuws onbereikbaar.

NIEUWS | #METOO

Bron: Persbericht Quintus | Foto: Unsplash - Mihai Surdu

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser