Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Vijftig meisjes in ziekenhuis Burkina Faso door mislukte besnijdenissen

Vijftig meisjes in ziekenhuis Burkina Faso door mislukte besnijdenissen

Vijftig meisjes in Burkina Faso zijn in het ziekenhuis beland na een mislukte besnijdenis. De verboden ingrepen vonden plaats in de periode tussen 4 en 6 september vlakbij de hoofdstad Ouagadougou.

| Savannah Borst

Dit laat minister van Vrouwenzaken, Laurence Marshall Ilboudo, weten aan BBC.

Besnijdenis

De meisjes hebben bloedingen en infecties opgelopen en worden hiervoor behandeld. Autoriteiten zeggen dat hun leeftijden variëren van 10 maanden tot 24 jaar. Twee vrouwen van zestig jaar oud en een aantal ouders van de meisjes zijn opgepakt.

Verboden

Vrouwenbesnijdenissen zijn sinds 1996 verboden in Burkina Faso. Overtreders kunnen een gevangenisstraf verwachten van drie jaar. Volgens Unicef heeft maar liefst driekwart van de vrouwen en meisjes in Burkina Faso een besnijdenis gehad, maar slechts 9 procent is voorstander hiervan. Volgens voorstanders wordt een meisje of vrouw op deze manier voorbereid op volwassenheid en op het huwelijk en wordt zij verzekerd van ‘pure vrouwelijkheid’.

Lees ook
Deze Masai-vrouw wil een einde maken aan vrouwenbesnijdenissen

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: BBC | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser