nieuws

'Belgisch meisje (18) verkracht op strand terwijl vriend moest toekijken'

'Belgisch meisje (18) verkracht op strand terwijl vriend moest toekijken'

Een achttienjarig jarig meisje is gisternacht in het Belgische Oostende door twee mannen verkracht. Haar vriend moest het onder bedreiging van een mes machteloos aanzien.

| Boris Lemereis

UPDATE: twee dagen later blijkt dat de aangifte vals was. De verkrachting is verzonnen. Lees hier hoe dat zit.

Lees ook
Celstraf voor jongen (15) die vrouw verkrachtte in haar eigen auto

Luchtje scheppen
De slachtoffers waren geen stelletje, maar waren wel samen op hun middelbareschoolgala in het casino van Oostende. Ze wilden een luchtje scheppen op het strand, toen ze plotseling werden aangesproken door drie mannen. De mannen waren “van vreemde origine”, verklaarden de slachtoffers later aan de politie.

Mes
De mannen eisten volgens de twee eerst geld. De jongen gaf de zeventig euro die hij bij zich had, maar het was niet genoeg voor de daders. Terwijl een van de drie de jongen bedreigde met een mes, vielen de andere twee het meisje lastig. Ze zou daarbij verkracht zijn, terwijl haar vriend met het mes op afstand werd gehouden.

Verstijfd van angst
De jongen was “verstijfd van angst”, vertelde een familielid aan het Nieuwsblad. “Hij was de vrijdag ervoor ook al in die buurt lastiggevallen door enkele mannen. Nu werd hij bedreigd met een mes. Hij heeft moeten toekijken hoe de twee zich vergrepen aan zijn vriendin.”

Niemand opgepakt
De politie bevestigde toen al dat er aangifte is gedaan van verkrachting. Er is nog niemand opgepakt, maar het onderzoek is volop bezig, zei de politie toen. Het meisje werd naar het ziekenhuis van Brugge gebracht voor een onderzoek naar seksuele agressie.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: Het Nieuwsblad | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser