Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

bekend

Weduwe persfotograaf Jeroen Oerlemans stelt zijn mooiste werk tentoon

Weduwe persfotograaf Jeroen Oerlemans stelt zijn mooiste werk tentoon

De Kunsthal in Rotterdam presenteert vanaf dit weekend het werk van Jeroen Oerlemans. De Nederlandse persfotograaf overleed vorig jaar oktober in Libië

| Gaby Boterkooper

Oerlemans’ weduwe stelde de tentoonstelling samen. Zijn boezemvriend, journalist Joeri Boom opende de tentoonstelling: “Dat wij niet mogen vergeten is een les die iedere keer opnieuw verteld moet worden.”

Lees ook
Weduwe van Jeroen Oerlemans: ‘De levens van mijn kinderen zijn voorgoed veranderd’

Crisisgebieden
Oerlemans (1970) werkte veel in crisisgebieden. Hij reisde regelmatig af naar Afghanistan, Libië en Irak. Hij gaf oorlog, natuurgeweld, honger of de vluchtelingenstroom een gezicht. Thuis in Amsterdam, bij zijn gezin, werkte hij hoofdzakelijk aan portretopdrachten.

Tentoonstelling
Zijn vrouw Boes Hogewind heeft in de tentoonstelling de nadruk gelegd op Oerlemans’ journalistieke werk om daarmee het belang van onafhankelijke berichtgeving te benadrukken. Van de honger in Tsjaad (2004) als gevolg van etnische zuiveringen en de verwoestende aardbeving in Port-au-Prince (2010) tot de onlusten die uitbraken na de val van Khadaffi (2011) in Libië.

Zilveren Camera
Oerlemans is in 2008, 2010 en 2011 onderscheiden met een eerste prijs in de buitenland-categorie van de Zilveren Camera.

De tentoonstelling duurt tot en met 4 maart.

NIEUWS | BEKEND | LIFESTYLE

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer bekend

Lees dit ook even

Please update your browser