Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

bekend

Romy Boomsma reageert verontwaardigd op columnist (71) die haar moederschap bekritiseert

Romy Boomsma reageert verontwaardigd op columnist (71) die haar moederschap bekritiseert

Romy Boomsma (28), de vrouw van Arie, vindt het onbegrijpelijk dat vrouwen andere vrouwen onderuit willen halen. Het gebeurde haar afgelopen weekend, toen columnist Anna Nagtzaam (71) een stuk over Boomsma schreef.

| Yara Mureau

Nagtzaam is oma van drie kleinkinderen, en buigt zich over het tegenwoordige moederschap.

Nagtzaam v.s. Boomsma

De columnist schreef een stuk voor online magazine Me to We, waarin ze Romy Boomsma een aantal keer negatief neerzette. Het viel Nagtzaam op dat moeders aan ‘onrealistische eisen moeten voldoen’. Ze begon daarna meteen over de vrouw van Arie Boomsma. ‘Zijn mevrouw Boomsma is erg mooi, ik zou ook wel van die prachtig vallende haren willen hebben op een doordeweekse dag, en zo’n glanzend perzikhuidje’, begon ze.

Romy Boomsma deelde het vervolg van bovenstaande op Instagram:

romy boomsme

‘Ze verkopen sprookjes’

Romy schreef daarbij: ‘Mind you, deze column is geschreven door een vrouw van 71. Swipe up voor het zuurste stukje vol oordelen en feitelijke onjuistheden sinds tijden. Man, wat ben ik blij dat deze vrouw mijn moeder niet is. Of mijn oma.’ Bovenstaand stuk is overigens niet het enige wat Nagtzaam over Boomsma schreef. ‘Mevrouw Boomsma is een statussymbool geworden en doet het lijken alsof dat iets goeds is’, staat verder in de column. ‘Mevrouw Boomsma mag dan kunnen keutelen met haar kleine Aries, maar zij en soortgelijke dames met haar verkopen sprookjes.’

Lees ook
Romy Boomsma schrijft krachtige post over opvoeden: ‘Er is geen standaard die je hoeft te volgen’

Instagramfoto

Vandaag reageerde Romy op de column met een foto op Instagram. ‘Een van de dingen die ik nooit zal begrijpen is het afgeven en onderuit proberen te halen van andere vrouwen. Door de zichtbaarheid van social media wordt er ineens gedaan alsof het iets is wat er nou eenmaal bij hoort, terwijl het eigenlijk weinig anders is dan pesten, maar dan online’, schrijft ze bij de foto. ‘Blijkbaar begeef ik me op de radar bij een groep vrouwen die zichzelf feministes noemen, maar eigenlijk vooral strijden voor hun eigen gelijk.’ Nagtzaam heeft nog geen reactie gegeven.

View this post on Instagram

Een van de dingen die ik nooit zal begrijpen is het afgeven en onderuit proberen te halen van andere vrouwen. Door de zichtbaarheid van social media wordt er ineens gedaan alsof het iets is wat er nou eenmaal bijhoort terwijl het in wezen weinig anders is dan pesten, maar dan online. Kritiek is prima, een andere mening delen ook maar op de man (vrouw) af iemand onderuit proberen te halen om je eigen gelijk door te drammen vind ik zwak. Blijkbaar begeef ik me op de radar bij een groep vrouwen die zichzelf feministes noemen, maar eigenlijk vooral strijden voor hun eigen gelijk. Dat feminisme draait om het kunnen maken van eigen keuzes als vrouw is iets dat schijnbaar aan ze voorbijgaat. Ik kan geen levens van anderen delen, ervaringen die ik niet heb of onderwerpen aansnijden waar ik persoonlijk geen raakvlakken mee heb. Wat ik wel kan doen is mijn ervaring delen, als fulltime moeder. En dan niet in een jaren ‘50 schortje achter een aanrecht. Ik hou niet eens van koken.

A post shared by Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) on

NIEUWS | BEKEND | LIFESTYLE

Bron: Instagram Romy Boomsma | Foto: LINDA.MEIDEN 22 - Cornelie Tollens

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Nienke KeuvelaarNienke Keuvelaar

'bekritiseerd'in de kop moet 'bekritiseert'zijn.

Meer bekend

Lees dit ook even

Please update your browser