Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

bekend

Marijke Helwegen met spoed geopereerd vanwege 'ontplofte' borstimplantaten

Marijke Helwegen met spoed geopereerd vanwege 'ontplofte' borstimplantaten

Marijke Helwegen is deze week flink geschrokken. Haar twee borstimplantaten, die ze vijftien jaar geleden liet zetten, lekten en moesten met spoed worden verwijderd.

| Jorieke van Noorloos

In een interview met De Telegraaf vertelt Marijke (69) over haar angstige periode.

Vieze smurrie

“Het is echt vreselijk wat me is overkomen. Ik werd geopereerd en de chirurg ontdekte dat beide borstprotheses flink aan het lekken waren”, zegt de mediapersoonlijkheid. “Ze waren als het ware ‘ontploft’. Het was één grote, vieze smurrie in mijn lijf.”

Lipjes getuit, borstjes vooruit

De lekkende protheses werden succesvol verwijderd, maar Marijke had geen behoefte aan een nieuw setje. “De behandelend arts heeft me natuurlijk gevraagd of hij nieuwe mocht implanteren. Ik heb hem toen verteld dat ik dit jaar 70 jaar zou worden en het niet zo nodig meer vond met ‘lipjes getuit, borstjes vooruit’ door het leven te gaan.”

Controle

Na haar ervaring wil Marijke nu andere vrouwen met implantaten waarschuwen voor de eventuele schadelijke gevolgen. “Het is belangrijk dat vrouwen met siliconenborsten zich minstens om de twee jaar in een kliniek laten controleren.”

In het LINDA.tv-programma Borsten, Buik, Botox volgden we Lydia, die een borstvergroting onderging. In onderstaande video vertelt zij over haar ervaringen.

Lees ook
Dionne Stax reageert raak op Maxim Hartman die vindt dat ‘haar borsten te veel afleiden’

NIEUWS | BEKEND | OPMERKELIJK

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer bekend

Lees dit ook even

Please update your browser