Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

bekend

Maarten van Rossem over succes 'De Slimste Mens': 'Misschien is het de opa-uitstraling'

Maarten van Rossem over succes 'De Slimste Mens': 'Misschien is het de opa-uitstraling'

Als jurylid van ‘De Slimste Mens’ is Maarten van Rossem (75) onlosmakelijk verbonden met het succes van de kennisquiz. Zelf snapt hij niet waarom het programma, dat door ‘twee bejaarden’ wordt gedragen, zo populair is.

| Tim van Rodijnen

In een interview met ANP vertelt Van Rossem over De Slimste Mens.

Maarten van Rossem

Vanavond wordt al weer de vierhonderdste aflevering van de razend populaire kennisquiz uitgezonden. De kijkcijfers liggen vaak boven de 1,5 miljoen kijkers. Van Rossem heeft geen idee waarom het programma zo populair is. “Ik weet het oprecht niet. Misschien is het onze opa-uitstraling.”

‘Speelse conversaties’

De korte gesprekjes met Philip zijn Maartens favoriet. “Dan hoop ik altijd maar dat die speelse conversaties ook de uitzending halen. De opnames vind ik ook eigenlijk veel leuker dan de uitzending.” Maarten is overigens altijd perfect voorbereid voor iedere uitzending. “Als het dan over de Eiffeltoren gaat, wil ik wel weten hoe hoog die precies is.”

Nieuwe afleveringen

Zonder Philip Freriks kan Maarten zich het programma niet voorstellen. “Als hij stopt, stop ik ook.” Maar daar hoeven we voorlopig nog niet bang voor te zijn, want er zijn alweer plannen gemaakt voor een nieuw seizoen.

Lees ook
Historicus Maarten van Rossem over boek Michelle Obama: ‘Verstandig dat ze geen president wil worden’

Geer & Goor

In eerste instantie vond Maarten het niet zo aantrekkelijk om plaats te nemen in de jury. Hij vond de Belgische variant niet goed. “Dat jurywerk daar vind ik waardeloos. Het is net Geer & Goor met al die kinderachtige grappen.” Maar omdat producent Skyhigh TV Maarten en Philip hun eigen draai liet geven aan het programma, stemde hij toch in.

NIEUWS | TV | BEKEND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Ep EndenEp Enden

????Held

Meer bekend

Lees dit ook even

Please update your browser