bekend

Ook Lena Dunham deelt voor- en na-foto, maar wel nét even anders dan we gewend zijn

Ook Lena Dunham deelt voor- en na-foto, maar wel nét even anders dan we gewend zijn

Instagram barst zowat uit z’n voegen van de voor- en na-foto’s van afgevallen vrouwen en fanatieke fitgirls. Ook actrice Lena Dunham doet aan de trend mee. 

| Justine Wouterson

Maar zij pakt het dan weer wel nét even anders aan dan het gros van de Instagram-gebruikers.

Links op de foto

De Girls-ster deelt op haar account geen vollere voor-foto en slanker eindresultaat, maar doet het precies andersom. In het bijschrift van de foto schrijft de 32-jarige Amerikaanse: ‘Op de foto links: 62 kilo, de hele dag complimentjes en voorstellen om op de cover van een magazine te staan. Maar ook, ziek in het weefsel en in het hoofd, en enkel bestaand uit kleine hoeveelheden suiker, sloten cafeïne en een handtas die als apotheek fungeert’.

Rechts op de foto

Ze vervolgt: ‘Rechts: 73 kilo, blijer en enorm vrolijk, complimentjes van enkel mensen die ertoe doen, bestaand uit een constante stroom van leuke en gezonde snacks en voorgerechten, krachtig door het optillen van hondjes’.

‘Rugvet tussen m’n schouderbladen’

Lena schrijft dat ze haar lichaam destijds prachtig vond, maar dat de strijd om slank te worden en te blijven het haar uiteindelijk niet waard is. ‘Zelfs deze body positivity-strijder kijkt soms naar de linker foto met verlangen, tot ik me de vreselijke pijn herinner die het kostte om dat te bereiken en me in z’n macht had. Terwijl ik dit typ, voel ik mijn rugvet tussen mijn schouderbladen rollen en ik leun lekker achteruit.’ Haar post scoorde binnen een dag al bijna een half miljoen likes.

On the left: 138 pounds, complimented all day and propositioned by men and on the cover of a tabloid about diets that work. Also, sick in the tissue and in the head and subsisting only on small amounts of sugar, tons of caffeine and a purse pharmacy. On the right: 162 pounds, happy joyous & free, complimented only by people that matter for reasons that matter, subsisting on a steady flow of fun/healthy snacks and apps and entrees, strong from lifting dogs and spirits. Even this OG body positivity warrior sometimes looks at the left picture longingly, until I remember the impossible pain that brought me there and onto my proverbial knees. As I type I can feel my back fat rolling up under my shoulder blades. I lean in.

A post shared by Lena Dunham (@lenadunham) on

Strijd tegen Photoshop

Lena worstelt al jaren met haar gewicht, maar stak dat nooit onder stoelen of banken. Ook weigert ze op magazine covers te staan als die voor publicatie nog in handen komen van een fanatieke Photoshopper. Zo uitte ze eerder stevige kritiek op een Spaans tijdschrift dat tegen haar zin een volledig bewerkte foto van haar op de cover plaatste.

De zon schijnt en daarom geeft LINDA. korting op de fijnste producten in onze shop. Neem hier snel een kijkje.

Lees ook
Lena Dunham zegt met peren, honing en een naaktselfie waar het op staat

SNACKS | BEKEND | BUITENLAND

Bron: USA Today | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer bekend

Lees dit ook even

Please update your browser