bekend

Johnny de Mol helpt vluchtelingen: 'En dan sta je daar met doorweekte kinderen in je armen'

Johnny de Mol helpt vluchtelingen: 'En dan sta je daar met doorweekte kinderen in je armen'

Johnny de Mol helpt met zijn organisatie Movement on the Ground vluchtelingen. ‘Wij vinden dat mensen op de vlucht een humanere opvang verdienen’, aldus Johhny in een interview met ‘Vrij Nederland‘.

| Maaike van de Graaf

Hij vertelt verder dat hij vluchtelingen hun menselijkheid wil teruggeven.

Lees ook
Waarom Johnny de Mol Nikkie Plessen liet huilen tijdens het interview voor LINDA.man

Van Ibiza naar Lesbos
Johnny de Mol kwam samen met zijn vriend Adil Izemrane in actie nadat in 2015 een foto werd gepubliceerd van een Koerdische peuter die op het strand was aangespoeld na zijn oversteek. “We lazen in de krant dat mensen doorweekt aankwamen.” De vrienden besloten hun tickets naar Ibiza te annuleren en vlogen naar Lesbos met kleding, slaapzakken en eten.

Op Lesbos
De eerste avond zaten De Mol en zijn vriend op het balkon te ‘genieten’ van de zonsondergang toen ze in de verte een schip aan zagen komen met daarop vluchtelingen in oranje zwemvesten. “We zijn toen meteen naar beneden gerend”, vertelt hij. “En dan sta je met doorweekte kinderen in je armen, huilende kinderen met blauwe lippen.”

Movement on the Ground
Izemrane en De Mol konden het niet over hun hart verkrijgen om het bij één bezoek te laten en hadden het idee dat de vluchtelingenkampen in Lesbos veel beter konden. Dus richten zij in 2015 Movement on the Ground op. “Daarmee willen we een plek bouwen waar je rust vindt, waar je waardig wordt behandeld”, aldus Johnny.

Benieuwd naar het hele interview? Die lees je hier bij Blendle (€).

NIEUWS | BEKEND

Bron: Vrij Nederland | Foto: LINDA.man / Pablo Delfos

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer bekend

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser