Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

bekend

Jamai onderging een niertransplantatie en deelt (bijna onherkenbare) foto

Jamai onderging een niertransplantatie en deelt (bijna onherkenbare) foto

Jamai Loman (32) heeft een succesvolle niertransplantatie ondergaan. De presentator deelde vandaag een foto op Instagram waarbij hij vertelde een nier te hebben gekregen van zijn zwager.

| Elisa Heisen

Hij voelt zich ‘ontzettend happy’, schrijft hij, en dát is aan hem te zien.

Jamai niertransplantatie

Jamai vertelde vanmiddag over de niertransplantatie in de NPO2-radioshow De Wild In De Middag. De zanger had sinds juli nierfalen en daarom dringend een nieuwe nier nodig. “Er was haast geboden. Ik moest uitgebreid getest worden of mijn lichaam een transplantatie aankan. Dat gaat van vaat- tot botonderzoek, maar ook alle potentiële donors moesten onderzocht worden. Zowel lichamelijk als geestelijk. Uiteindelijk bleek er een match met mijn zwager te zijn en ging daarmee het licht op groen voor de transplantatie.”

Draad weer oppakken

Inmiddels gaat het een stuk beter met hem. “Ik mag alles weer doen wat iedereen doet. Ik ben heel voorzichtig geworden. Als je zoiets heftigs meemaakt, als je ineens afhankelijk bent van dialyse, dan schrik je daar onwijs van.” Hij pakt vanaf nu de draad weer op en is helemaal ‘happy’, schrijft hij op Instagram. ‘Iedereen bedankt voor alle lieve berichten en support in de afgelopen maanden.’

Luister hier het fragment uit De Wild In De Middag terug.

Lees ook
Jamai Loman heeft nierproblemen, transplantatie uiteindelijk onvermijdelijk

NIEUWS | BEKEND | GEZOND | LIJF & LEDEN

Bron: Instagram/De Wild In De Middag | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer bekend

Lees dit ook even

Please update your browser