Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

bekend

Deze columns van Eva Hoeke en Femke van der Laan over rouw wil je even nalezen

Deze columns van Eva Hoeke en Femke van der Laan over rouw wil je even nalezen

‘Er is een urn, de babyfoon staat er bovenop. Elke avond wenst ze die welterusten.’ ‘Volkskrant’-columnist Eva Hoeke schrijft over het leven van haar vriendin, die twee jaar geleden plots weduwe werd.

| Marlie van Zoggel

Ook Femke van der Laan, weduwe van oud-burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan, schreef over rouw, maar dan in het Parool.

Lees meer
‘Eva Hoeke maakt ruzie over een bananenschil en dat loopt compleet uit de hand

Ontroerde lezers

De vriendin van Eva Hoeke verloor twee jaar terug plotseling haar man toen hij op wintersport in een gletsjerspleet viel. De man van Femke van der Laan – oud-burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan – overleed in oktober aan de gevolgen van kanker. Beiden ontroerden lezers dit weekend met gevoelige columns over het leven ná de dood van je geliefde.

Rot maar op

Eva schrijft: ‘Ook als je geliefde doodgaat, gebeuren alledaagse dingen. Er zijn momenten van diepe eenzaamheid en van groot geluk, vaak tegelijkertijd, want een kind loopt maar één keer voor het eerst. Op de urn in de woonkamer staat de babyfoon. Elke avond wenst ze die welterusten. Goed opletten hè, zegt ze dan, Lukie mag niet uit bed vallen. Elke ochtend is die babyfoon een kwartslag gedraaid. Strohalm, onzin, maar beter dan niks.’

Vakantieplannen

Femke merkt dat ze sinds het overlijden van haar man op feestjes vaak ongevraagd aan lotgenoten wordt gekoppeld. ”Hier, gaan jullie maar even lekker kletsen over het gemis van jullie dierbaren’, lijken ze ermee te zeggen. Af en toe zou ik dan willen roepen dat je met mij ook heus nog over andere dingen kunt praten. Over werk of vakantieplannen. Op sommige dagen dan, want er zijn ook momenten dat zodra ik mijn mond opendoe, Eberhard over mijn lippen rolt.’

Lees de columns van Eva en Femke op Blendle

SNACKS | BEKEND | LIFESTYLE | KRANTENTIP

Bron: De Volkskrant, Het Parool | Foto: Getty images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer bekend

Lees dit ook even

Please update your browser