Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

bekend

Ellie Lust verruilt werk politie Amsterdam 'met pijn in het hart' voor televisiecarrière

Ellie Lust verruilt werk politie Amsterdam 'met pijn in het hart' voor televisiecarrière

Ellie Lust stopt met haar werkzaamheden als woordvoerder bij de Amsterdamse politie. Ze richt zich vanaf nu volledig op haar televisiecarrière.

| Stijn de Vries

Maar haar vertrek is niet vollédig haar eigen keuze.

Voor het blok gezet

Het nieuws werd vandaag bekendgemaakt door Het ParoolIn de krant van komend weekend vertelt Lust uitgebreid over haar vertrek. In het interview vertelt ze dat de politieleiding haar vroeg een keuze te maken voor haar politiewerk of haar televisiecarrière. “Ik dacht: het kan toch niet wáár zijn, mijn pistool inleveren, en mijn legitimatie, en mijn uniform – ik zag het mezelf niet doen”, zegt ze. Lust voelde zich voor het blok gezet. “Want ik bén toch van de politie? En ik wil niet zielig doen, maar ik wil wel eerlijk zeggen hoe het is gegaan. Het heeft me zo ontzettend veel pijn gedaan.”

31 jaar lang

De presentatrice heeft een lange tijd bij de Amsterdamse politie gewerkt. In 1987 begon haar carrière, waarna ze onder andere wijkagent werd. Elf jaar geleden werd ze woordvoerder. Lust was in die hoedanigheid geregeld te zien in opsporings- en nieuwsprogramma’s door haar baan. Ook wist ze ‘Roze in Blauw’ op te zetten: een netwerk van LHBT’ers bij de politie, die zich onder andere bezighouden met het bestrijden van anti-homogeweld.

Favoriet

Door haar deelname aan Wie is de Mol? in 2016 begon Lusts televisiecarrière pas echt van de grond te komen. Ze kreeg een eigen programma, Ellie op Patrouille, en presenteerde dit jaar tijdens de Canal Parade. De publieksfavoriet zal meer programma’s gaan maken voor AVROTROS, aldus een woordvoerder van de omroep. Welke programma’s Lust gaat maken, wordt pas later bekendgemaakt.

Lees ook
Kritiek op Ellie Lust: ‘Wil ze nog wel bij de politie werken?’

NIEUWS | BEKEND

Bron: ANP | Foto: L'HOMO. 14 Pablo Delfos

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer bekend

Lees dit ook even

Please update your browser