Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

bekend

'Geïnfecteerde' BN'ers vragen met heftige foto's aandacht voor ebola

'Geïnfecteerde' BN'ers vragen met heftige foto's aandacht voor ebola

Het is je de afgelopen dagen misschien opgevallen toen je door je Instagramfeed scrolde: BN’ers die een heftige foto van zichzelf deelden. Vandaag bleek waarom ze dat deden.

| Jorieke van Noorloos

44 BN’ers postten foto’s  – zogenaamd geïnfecteerd – van zichzelf op Instagram om aandacht te vragen voor ernstige ziektes, als onderdeel va een campagne van Artsen zonder Grenzen.

Ebola-uitbraak

Medewerkers van Artsen zonder Grenzen zien dagelijks de gevolgen van cholera, tuberculose of ebola, ziektes die in Nederland vrijwel niet meer voorkomen. Eva van de Wijdeven is een van de BN’ers die een foto heeft geplaatst en vertelt: “Ik doe mee, omdat ik ebola een gezicht wil geven, zodat mijn volgers weten hoe het eruit kan zien.” De ‘zieke’ BN’ers roepen op om het werk van Artsen zonder Grenzen financieel te steunen. De opbrengst wordt besteed aan noodhulp of langdurige medische hulp. Zo probeert de stichting met 100 internationale medewerkers om de grootste uitbraak van ebola in Congo te bestrijden.

View this post on Instagram

🆗

A post shared by Tess Milne (@tessmilne_) on

View this post on Instagram

👀

A post shared by Eva van de Wijdeven (@evavandewijdeven) on

Lees ook
Al honderd doden na ebola-uitbraak in Congo, geweld belemmert hulpdiensten

NIEUWS | BEKEND

Bron: Artsen zonder Grenzen | Foto: Artsen zonder Grenzen

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Alexa MoskAlexa Mosk

Kunnen deze mensen en andere BNNers misschien gestimuleerd worden om ziektes na te bootsen op Social Media van ziektes waar we tegen vaccineren. Mensen vaccineren te weinig maar weten niet meer wat de consequenties zijn. En dat gewoon in NL

Ep EndenEp Enden

Heftige foto's?? Lachende selfies. Zal voor hen t zelfde zijn als een uurtje in de grime voor een film. Wat een gelul

Meer bekend

Lees dit ook even

Please update your browser