bekend

Zelfs Bill Gates en Steve Jobs voedden hun kinderen (deels) op zonder technologie

Bill Gates en Steve Jobs, twee grote namen in de wereld van digitale technologie, voedden hun kinderen op zonder telefoon of producten die zij zelf creëerden.

| Yara Mureau

Dat staat in het net verschenen boek Screen Schooled: Two Veteran Teachers Expose How Technology Overuse is Making Our Kids Dumber.

Lees ook
Wouter verdiepte zich in smartphone: ‘Subtiele trucjes houden je verslaafd’

Boek
Het boek van de Amerikaanse schrijvers Joe Clement en Matt Miles, gaat over de invloed van overmatig gebruik van digitale apparaten op kinderen. Hierin vertellen zij hoe Jobs en Gates omgingen met de opvoeding van hun kinderen.

Opvoeding
De oprichters van Microsoft en Apple wilden hun kinderen behoeden voor de invloed die de digitale wereld met zich mee brengt. Zo zorgde Bill Gates er in 2007 voor dat het beeldscherm van zijn dochter uitviel als ze bepaalde video’s keek. Daarnaast mochten zijn kinderen op hun veertiende pas een telefoon.

Nieuwste iPad
Ook Apple-oprichter Steve Jobs beperkte zijn kinderen in het gebruik van producten die hij zelf ontwikkelde. Zo wilde absoluut niet dat zijn kinderen in 2011 de nieuwste iPad gebruikten.

Kun je de video boven in dit bericht niet zien? Klik dan hier.

NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND | TECH

Bron: Independent | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer bekend

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent
Advertorial

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent

Slechts tweeënhalf uur vliegen en je landt op de bakermat van de paella: Valencia. De stad waar 300 dagen per jaar de zon schijnt en waar je dus absoluut een keertje heen moet. 

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser