nieuws

Bavelse scholier (19) verdacht van seks-chats en ontucht met minderjarigen

Bavelse scholier (19) verdacht van seks-chats en ontucht met minderjarigen

Een 19-jarige scholier uit Bavel zit al drieënhalve maand vast. Hij zou tientallen jonge meisjes hebben gechanteerd met naaktfoto’s en één daarvan zou hij hebben verkracht.

| Yara Mureau

Ellen Kool, woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Breda, bevestigt dit na berichtgeving van BN de Stem.

Lees ook
Nederlandse man in Portugese cel na poging verkrachten meisje (9) in supermarkt

De verdachte
De jongen had contact met de meisjes via Snapchat. Hij vroeg ze om naaktfoto’s en die kreeg hij. Vervolgens chanteerde hij de meisjes. Als ze geen seksuele handelingen met hem wilden doen, zou hij de foto’s online zetten. Hij wordt beschuldigd van de verkrachting van een meisje van twaalf jaar, ontucht met een meisje van dertien en honderden seks-chats. Het gaat om jonge meisjes, in het dossier komen zelfs meisjes van acht en tien jaar voor.

Huis onderzoek
Op 20 juni is het huis van de tiener doorzocht. Daar is een groot aantal digitale afbeeldingen aangetroffen, die aangemerkt kunnen worden als kinderporno. De foto’s zijn waarschijnlijk afkomstig van de chat-contacten. Het gaat om 900 foto’s en 170 filmpjes, waarop 40 tot 45 meisjes te zien zijn.

Psychologisch onderzoek
De verdachte blijkt een heel intelligente jongen te zijn. Voorlopig zit hij nog vast. Op 28 november wordt de zaak vervolgt. “Dan is er sprake van een pro-formazitting, waarin bepaald wordt of de jongen langer vast blijft zitten,” zegt Kool.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser