nieuws

Bas verloor zijn vrouw en zoontje (3) door hoogbejaarde spookrijder

Bas verloor zijn vrouw en zoontje (3) door hoogbejaarde spookrijder

Op 29 april vorig jaar overleden de vrouw en het driejarige zoontje van Bas (40) na een ongeluk met een hoogbejaarde spookrijder. Afgelopen woensdag zou zijn zoon, op zijn vierde verjaardag, voor het eerst naar school zijn gegaan.

| Gaby Boterkooper

Bas wil nu zorgen dat dit soort ongelukken niet vaker kunnen gebeuren en roept op om ouderen op tijd te laten stoppen met autorijden.

Lees ook
Man (82) rijdt per ongeluk echtgenote (85) dood

Frontaal
Het ongeluk gebeurde bijna tien maanden geleden. Een (waarschijnlijk verwarde) bejaarde klapte na zeven kilometer spookrijden met zijn auto frontaal op een andere auto – ondanks een achtervolging door de politie. In die auto zaten Bas’ vrouw Désirée, zijn zoontje Thijmen, zijn zevenjarige zoon en negenjarige dochter. Désirée overleed direct na het ongeluk, Thijmen enkele dagen later.

Roze gipsarmpjes
In De Limburger doet Bas zijn verhaal. Hij deelt een aangrijpende foto die op de dag van de begrafenis gemaakt werd. Daarop draagt hij zijn dochter, die er wonder boven wonder met enkel botbreuken vanaf kwam. Te zien is hoe ze haar twee roze gegipste armpjes om de nek van haar vader heen heeft geslagen. Zijn middelste zoon kon niet bij de begrafenis aanwezig zijn, omdat hij op dat moment nog steeds in coma lag.

Verantwoordelijkheid
Nu wil Bas dat de familie van ouderen verantwoordelijkheid gaat nemen en op tijd ingrijpt als iemand niet goed genoeg meer kan rijden. “Ja, dat is vast een lastig gesprek. Maar niet zo lastig als het gesprek dat ik met de neuroloog had toen hij me vertelde dat mijn zoontje van drie dood zou gaan.”

NIEUWS | MEEPRATEN

Bron: De Limburger | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser