nieuws

Barbie krijgt een hoofddoek en dat ziet er zó uit

Barbie krijgt een hoofddoek en dat ziet er zó uit

Geen grotere borsten, andere haarkleur of nieuw jurkje: nee, de nieuwe Barbie krijgt een hoofddoek. Mattel vond inspiratie bij de Amerikaanse olympische schermer Ibtihaj Muhammad (31).

| Martine Schut

‘Kleine meisjes over de hele wereld kunnen nu met een Barbie spelen die voor een hoofddoek kiest. Dit is een kinderdroom die uitkomt’, zo laat de atlete weten op Twitter.

Lees ook
Na 56 jaar ondergaat Barbie’s vriend Ken een drastische transformatie

Olympisch
Muhammad was de eerste atleet met een hijab die deel uitmaakte van het Amerikaanse olympische team. Niet veel later werd ze ook de eerste Amerikaanse moslimvrouw die een olympische bronzen plak won.

Vollere benen
De Barbie heeft vollere bovenbenen dan de meeste poppen. Muhammad in The New York Times: “Als kind werd ik gepest omdat ik dikke benen had. Sport hielp me mijn lichaam en de kracht daarvan lief te hebben. Daarom wilde ik ook een Barbie met grote en energieke benen.”

The first hijabi @barbie doll is red carpet ready for the Glamour Women of the Year Awards ❤️ #girlgang #barbie

A post shared by Ibtihaj Muhammad (@ibtihajmuhammad) on

Diversiteit
Mattel is al een tijd bezig om meer diversiteit aan het assortiment te brengen. Zo is er een volslanke Barbie, die gebaseerd is op het plus-sizemodel Ashley Graham en zelfs een Ken die niet alleen maar een blanke hunk is, maar verschillende gelaatstinten heeft. De nieuwe Barbie met hoofddoek ligt volgend jaar in de winkel.

NIEUWS | LIFESTYLE | BUITENLAND

Bron: The New York Times

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser