Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

babynieuws

Verloskundige schiet bevallende vrouw te hulp in Leids restaurant

Verloskundige schiet bevallende vrouw te hulp in Leids restaurant

Wie vanavond in Restaurant Annie’s in Leiden zat te eten, kreeg daar gratis live entertainment bij. Een spannende avond was het zeker: een vrouw beviel daar binnen een uur van haar dochter.

| Ashley Doogan

‘Zou je ons hoofdgerecht iets later kunnen uitserveren? Ik ga even bevallen tussendoor.’

‘Is er een verloskundige in de zaal?’

De politie, een ambulance en de traumahelikopter arriveerden rond 17.00 uur in de Leidse binnenstad voor de bevalling. Om 17.30 uur lag de vrouw met haar dochter in de armen, zo snel ging het allemaal. Gelukkig zat er een verloskundige in het restaurant: “Zij verrichtte een wonder. Heel vakkundig ontfermde ze zich over de moeder”, vertelt de leidinggevende van het restaurant Ilona Spierings aan het Leidsch Dagblad.

Net op tijd

De vader was acuut naar huis gesneld om een auto te halen, maar was nog net op tijd terug om de geboorte mee te maken. Moeder en dochter maken het goed. De naam van het meisje is nog niet bekend, maar wij kunnen ons heel goed voorstellen wat een geschikte naam zou kunnen zijn…

Lees ook
Vrouwen (26) bij de geboorte verwisseld: miljoeneneis voor ziekenhuis

NIEUWS | OPMERKELIJK | BABYNIEUWS

Bron: Leidsch Dagblad | Foto: Google Streetview

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer babynieuws

Lees dit ook even

Please update your browser