Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Nieuwe opsporingszaak voor Interpol: baas van eigen organisatie verdwenen

Nieuwe opsporingszaak voor Interpol: baas van eigen organisatie verdwenen

De baas van de internationale politieorganisatie Interpol, Hongwei Meng, is spoorloos verdwenen. De Franse politie heeft een onderzoek ingesteld naar de verdwijning van de 64-jarige Chinees.

| Justine Wouterson

Zijn vrouw en kinderen wonen in Lyon en zijn bezorgd.

Geen bericht, (geen) goed bericht?

Ze hebben niets meer van hun man en vader vernomen sinds hij 29 september op reis is gegaan, meldden Franse media vandaag.

Richting China

Hongwei Meng heeft in 2016 de toenmalige Franse Interpolchef Mireille Ballestrazzi opgevolgd voor vier jaar als voorzitter van de organisatie. Hij zou eind afgelopen maand naar China zijn gereisd. Hij was eerder onderminister van Openbare Veiligheid in China.

Gezochte personen

Interpol is een internationale organisatie die zich bezighoudt met het ondersteunen van politieorganisaties bij het voorkomen en bestrijden van criminaliteit. Interpol houdt onder meer databases bij van bijvoorbeeld gezochte personen en gestolen voorwerpen. Het hoofdkwartier van Interpol staat in Lyon. In elk van de 192 aangesloten landen van Interpol is een Nationaal Centraal Bureau. De Nederlandse basis is gehuisvest in Den Haag.

Lees ook
Openbaar Ministerie wil vader van Insiya terug op lijst Interpol

NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser