Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Australische man doet zich voor als pedofiel en redt honderden meisjes uit prostitutie

Zestien jaar geleden richtte de Australische Tony Irwan Destiny Rescue op in Thailand, een stichting die kinderen uit de prostitutie redt. Hij maakte er een documentaire over.

| Kirsten Zijderveld

Die documentaire is vanavond te zien op de Australische tv en de promo (zie hierboven) maakt al erg veel indruk.

Lees ook
Lof voor Alberto die met hulp van Charissa (10) kinderlokker grijpt in ‘Undercover in Nederland’

Als een pedo

Voor zijn werk kruipt Kirwan in de rol van pedofiel om jonge meisjes te vinden die noodgedwongen in de prostitutie werken. De documentaire is opgenomen in Manilla, in de Filipijnen, waar prostitutie illegaal is maar wel wordt getolereerd. In de bars waar Kirwan komt, is de muziek hard, de drankjes duur en de vrouwen lijken ouder dan achttien.

‘Ik houd van jonge meisjes’

Als hij weg wil gaan, vraagt de ‘mamasan’ (vrouw die in de bar werkt) wat hij gaat doen. En dan begint het acteerwerk voor Kirwan. “We zoeken… jonge meisjes. Ik houd van hele jonge meisjes, van zestien of zeventien.” De mamasan zegt dat ze die hebben, maar dat ze er hier niet over kan praten. Ze wisselen telefoonnummers uit. “Ik ken er zes of zeven, maar ze werken niet hier. Het is niet toegestaan voor jonge meisjes om hier te werken.”

Tientallen agenten

Het gesprek wordt opgenomen met een verborgen camera, zodat ze hopelijk de pooier kunnen achterhalen en overdragen aan de politie. Op ongeveer elke avond van de week zijn tientallen undercover agenten in meerdere landen bezig met dit werk. Tony is geen agent geweest, hij was hiervoor elektricien. “Ik heb niet meer kwaliteiten dan het hebben van een vaderhart, denk ik.”

Tweeduizend kinderen gered

Met Destiny Rescue zijn al bijna tweeduizend kinderen gered van seksuele slavernij in de afgelopen zeven jaar. Om te voorkomen dat zij terugvallen in de prostitutie, worden ze geholpen met het vinden van onderdak en onderwijs.

VIDEO'S | NIEUWS | BUITENLAND

Bron: News.com.au | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser