Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Australië: Vermiste MH370 vloog eerder zuidwaarts

Australië: Vermiste MH370 vloog eerder zuidwaarts

De vermiste MH370 van Malaysia Airlines vloog mogelijk eerder richting het zuiden dan aanvankelijk gedacht. Dat zegt de Australische vicepremier Warren Truss.

| Madelijne Daub

Grondpersoneel probeerde volgens hem contact te maken met het toestel vlak nadat het spoorloos raakte. Het telefoongesprek mislukte, maar nadere analyse heeft wel duidelijker gemaakt waar het vliegtuig zich bevond. Volgens Truss verandert deze nieuwe informatie niets aan het belangrijkste zoekgebied, namelijk het zuidelijke deel van de Indische Oceaan.

In zee gestort
Het vliegtuig met 239 passagiers aan boord verdween op 8 maart van de radar toen het onderweg was van Kuala Lumpur naar Beijing. Experts denken dat het toestel ver uit de westkust van Australië in zee is gestort.

Twee Nederlandse schepen
De zoektocht heeft tot dusverre niets opgeleverd, maar wordt in september hervat. De Nederlandse bodemonderzoeker Fugro gaat twee schepen inzetten om in de oceaan een gebied van in totaal 60.000 vierkante meter te onderzoeken. Maleisië en Australië delen de kosten van die nieuwe zoektocht. Het gaat zo’n 50 miljoen dollar (bijna 38 miljoen euro) kosten.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser