Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Australië in diepe rouw na zelfmoord voormalig kindsterretje (14)

Amy Jayne Everett werd op haar zesde bekend in Australië als Dolly, het ‘meisje uit de hoedenreclame’. Vorige week pleegde ze zelfmoord op veertienjarige leeftijd. Veel Australiërs zijn diep geraakt door haar dood. 

| Justine Wouterson

Amy werd enorm gepest en beroofde zichzelf van het leven.

Lees ook
Hulpverleners over werken bij de Zelfmoordlijn: ‘Soms hoor je ze langzaam uitdoven’

Vader start strijd tegen pesten
Ondanks (of misschien wel ‘vanwege’) haar grote bekendheid was Amy het doelwit van pesters. Haar vader grijpt haar tragische dood nu aan om pesten tegen te gaan. ‘Als we kunnen helpen de kostbare levens van anderen te redden en het lijden van heel veel mensen tegen te gaan, is Dolls leven niet voor niets geweest’, schrijft Tick Everett op Facebook.

#StopBullyingNow
‘Ze kreeg ze het gevoel dat ze moest ontsnappen aan de slechtheid op deze wereld.’ Tick roept iedereen op om onderstaande foto te delen met de hashtag #StopBullyingNow. Hij nodigt haar belagers uit om langs te komen ‘en de totale ontreddering te bekijken die ze hebben aangericht’.

In één klap beroemd
Op haar zesde werd Amy het gezicht van hoedenmerk Akubra, een gigabekend bedrijf down under. Onder anderen Paul Hogan, bekend van zijn hoofdrol in Crocodile Dundee, droeg in de film een Akubra-hoed. Door haar rol in een grote campagne van Akubra werd Amy in één klap een enorme beroemdheid.

Tekening
Amy Jayne ‘Dolly’ Everett woonde in Katherine East, een afgelegen plaatsje in het noorden van het land. Haar familie heeft een tekening verspreid die ze kort voor haar dood maakte. De tekst erboven luidt: ‘Spreek, zelfs als je stem beeft.’

Zelfmoord? Praat erover. Bel 0900-0113 of ga naar www.113.nl.

 

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: The Guardian | Foto: Twitter

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser