Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Nieuwe documentaire wordt een feestje

Nieuwe documentaire wordt een feestje

Zwart, arm… en fabulous in Amerika. De documentaire We are legends is nog niet verschenen, maar het belooft a ball te worden.

In 1990 verscheen de invloedrijke documentaire Paris is Burning. Deze ontroerende kroniek van de New Yorkse drag-scene in Harlem volgt een groep jonge outsiders die zich uitleeft in de ball culture. Bekijk hier de trailer van Paris is Burning.

Vlucht
Deelname aan deze balls betekende voor de straatarme zwarte homo’s en transseksuelen een vlucht uit de realiteit van armoede, discriminatie en verslaving. Een ball was de enige plek waar ook zij konden zijn wie ze wilden zijn en… schitteren als supersterren. En supersterren waren ze, want de documentaire laat ook de opkomst van een nieuw soort dans op de balls zien: Vogue.

Madonna
White girl Madonna zag de documentaire en deed waar zij het best in is: ze jatte het idee en the rest is history.

Nieuwe generatie
In de documentaire We Are Legend pakken filmmakers Adam Reign en Etienne Truchot de draad zo’n 25 jaar later op. De meeste sterren uit Paris is Burning zijn overleden, maar gelukkig is er een nieuwe generatie opgestaan waardoor de ball culture springlevend is. Hier alvast een voorproefje dat er niet om liegt.

Nog even geduld aub
We Are Legends is nog niet af, laat staan dat er een release-datum bekend is. Maar dát de film er komt en een groot succes gaat worden staat vast.

Bron: Vimeo.com

L'HOMO.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Lees dit ook even

Please update your browser