nieuws

Apple lanceert iPhone X en LINDAnieuws is hier (live) bij

Apple lanceert iPhone X en LINDAnieuws is hier (live) bij

LINDAnieuws-hoofdredacteur Jossine is de geluksvogel die aanwezig is bij de presentatie van Apple in Sillicon Valley. Hoogtepunt: de nieuwe iPhone X.

| Eline van der Haar

Deze tiende versie van de telefoon van Apple zit weer vol nieuwe snufjes.

Daar is-ie dan, de iPhone X
De nieuwste telefoon van Apple is super geavanceerd. Maar laten we het simpel houden, hier volgen de grootste veranderingen: groter scherm, geen knoppen, gezichtsherkenning, vier camera’s én een augmented reality-laag.

Adios thuisknop
Door het grotere scherm is er geen plek meer voor de thuisknop. Om terug te keren naar het thuisscherm veeg je met je vinger van beneden naar boven. Om naar het multitaskingscherm te gaan, moet verder door naar boven worden geswipet.

Gezicht uit duizenden herkennen
Nog een tof snufje: met gezichtsherkenning ontgrendel je de iPhone X. Voor de Face ID-functie wordt een 3D-scanner gebruikt; hiermee wordt je gezicht nauwkeurig en vanuit allerlei hoeken herkend. Een infraroodsensor zorgt ervoor dat de scans ook in het donker werken. Een hoed, bril of baard moet hierdoor ook niet voor problemen zorgen. De telefoon wordt alleen ontgrendeld als je ernaar kijkt; als je ogen dicht zijn, of in een andere richting kijken, dan hoort het systeem niet te werken.

Ook in voor een lolletje
Maar het allerleukste: je kunt met je eigen gezicht face id emoji’s laten bewegen. Te verkrijgen vanaf 3 november voor (jawel) € 1156.

En uiteraard: met z’n allen in de rij om de nieuwe telefoon te aanschouwen.

Applebaas Tim Cook en hoofdontwerper Jony Ive komen ook even langs om hun eigen ‘goodies’ te bekijken.

Stukje nieuwer
Naast de randloze iPhone 10 brengt Apple ook de iPhone 8 en 8 Plus op de markt. Dat zijn vernieuwde versies van de bestaande iPhone 7 en 7 Plus.

Extra functies Apple Watch
En dan is er natuurlijk ook de Apple Watch. Leuk weetje voor Triviant tijdens het kerstdiner dit jaar: dit horloge wordt beter verkocht dan een Rolex. Nieuw aan de Watch is de Apple Heart Study, waarmee een onregelmatige hartslag opgemerkt kan worden. Daarnaast kun je zeker veertig miljoen (!) nummers hierop streamen én heb je je iPhone niet meer nodig om gebruik te maken van alle functies.

Wil je meer weten over alle nieuwe gadgets en ben je benieuwd hoe het er in Sillicon Valley nu aan toegaat? Volg dan onze livestream op Facebook. Benieuwd naar álle nieuwe snufjes en de precieze werking? BRIGHT.nl heeft alles op een rijtje gezet.

NIEUWS | TECH

Foto: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser