Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Annette overleefde als enige een vliegtuigcrash

Annette overleefde als enige een vliegtuigcrash

Bij een vliegtuigcrash in de Vietnamese jungle in 1992 komen alle inzittenden om, behalve Annette Herfkens. Gisteravond was ze te gast bij RTL Late Night om haar heftige verhaal te vertellen.

| Jet Canneman

Pas acht dagen na het ongeluk werd Herfkens gered.

This is real
Al die dagen ligt ze gewond tussen de wrakstukken en ontbindende lichamen. Ook haar verloofde Pasje is bij de crash om het leven gekomen. De dagen tot de redding leeft ze in het moment. Ik ging niet allemaal scenario’s bedenken over wat er nu zou gaan gebeuren en ik accepteerde gewoon: this is real. Ze houdt zichzelf in leven door regenwater te drinken. Ik deed alles instinctief, achteraf bleek het precies het juiste.

Mystieke ervaring
Herfkens heeft een boek geschreven over haar ervaringen. Daarmee hoopt ze onder meer mensen duidelijk te maken dat doodgaan niet eng is. Het voelde als een soort orgasme, een mystieke ervaring waarbij de tijd stilstond. Uiteindelijk wordt ze toch nog gered. Bij de redding komen nog eens acht mensen om, iets wat ze pas 14 jaar later hoort.

Bekijk hier het interview met Annette Herfkens:

Bekijk hier de hele uitzending van RTL Late Night:

Zelf iets opmerkelijks gezien op tv? Laat het ons diezelfde avond nog weten via malu@lindanieuws.nl en maak kans op een LINDA. goodiebag.

NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: RTL Late Night | Foto: RTL Late Night

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

samanthasamantha

Wat een heftig verhaal. Inspirerend ook hoe ze over de dood praat als iets waar je geen angst voor hoeft te hebben..

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser