nieuws

Annelies is verslaafd aan Candy Crush: 'Het is net als roken: effe een sigaretje'

Annelies is verslaafd aan Candy Crush: 'Het is net als roken: effe een sigaretje'

Je hebt vast wel eens een paar felgekleurde snoepjes op een rij geveegd en daarna een lichte euforie ervaren. Da’s niet zo gek: Candy Crush heeft in Nederland nog steeds één miljoen spelers.

| Anna Korterink

Blendle tipt vandaag een artikel uit De Telegraaf over het spel dat inmiddels vijf jaar bestaat.

Lees ook
Linda over haar Candy Crush-obsessie: ‘Ik zit op level 457, erg hè’

Drie weken
Het is één van de meest verslavende spelletjes op je iPad of smartphone. Sommige mensen zitten zo vier uur op een dag te spelen. Of neem Annelies, die soms drie weken bezig is aan één level. Dan denkt ze weleens: nu wordt het tijd om te stoppen. “Maar na twee of drie dagen begint het toch weer te kriebelen.”

Annelies bezig met het spelletje:

2500 euro
Toegegeven, het is misschien niet zo slecht voor je als roken of drinken, maar om nou uren van je dag te besteden aan een spelletje… Zoals bij meer verslavingen het geval is, kost ook Candy Crush geld. De app is in principe gratis, maar je kunt levens bijkopen. Zo heeft speler Hans intussen al 2500 euro uitgegeven aan de snoepjes.

Lees het hele artikel in De Telegraaf via Blendle (€).

Lees ook
Zo kom je erachter of jij verslaafd bent aan je telefoon

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: De Telegraaf | Foto: Giphy / Pexels.com

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser