nieuws

Amsterdam krijgt eerste 'bloedfeest' ter wereld

Amsterdam krijgt eerste 'bloedfeest' ter wereld

Halloween is meer dan uitgeholde pompoenen. Daarom wil de organisatie van de ‘Blood Rave’ op 31 oktober een feest organiseren, waarbij het bloed uit de sprinklers spuit.

| Anouk Kemper

We wilden wel eens iets ruigers en rauwers, aldus één van de organisatoren tegen LINDAnieuws.

Geheimzinnig
Die organisatoren, allemaal spelers in het Amsterdamse nachtleven, willen overigens anoniem blijven. Het is niet de bedoeling dat mensen meteen een beeld van ons hebben. Het moet ook een beetje geheimzinnig blijven, vertelt de onbekende vrouw.

‘Wat zijn de regels?’
De verschillende organisatories hebben bij hun achterban geinvestariseerd waar behoefte aan is tijdens Halloween. Daar kwam uit dat veel mensen zo’n blood rave wel zien zitten, aldus de organisator. We zijn nu aan het onderzoeken wat de regels zijn. Waar liggen de grenzen in Nederland? Hoe zit de wetgeving in elkaar?

Goede stunt
Stel dat het allemaal mag, hoe denkt de organisatie überhaupt aan écht bloed te komen? Dat weten we nog niet. Of we bloed van mensen of dieren gebruiken, daar kan ik ook nog niets over zeggen, zegt de organisator. Wat er voor vloeistof ook uit de sprinklers komt, het feest zal sowieso plaatsvinden. Deze LINDAnieuws-redacteur gelooft het ‘bloedverhaal’ niet zo (al is het wel een goede stunt).

‘Is er bloedsinaasappelsap?’
Op de Facebookpagina van het event lopen de reacties nogal uiteen. Zo willen sommige mensen gewoon weten wat een kaartje kost en of er kluisjes zijn. Weer een ander zegt verkleed te komen als maandverband. Als ik ongesteld ben, krijg ik dan een extra drankje? vraagt een dame zich af. Ook komt er een scala aan ‘bloedgrapjes’ voorbij: Hebben jullie ook bloedsinaasappelsap?

Blade
De organisatoren lieten zich inspireren door een scène uit de vampierfilm Blade. Bekijk hieronder de scène.

NIEUWS | INTERVIEW

Bron: Blood Rave | Foto: Blood Rave

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

AntoinetteAntoinette

Ontzettend triest dit, een sekte is geboren?

IngdingIngding

Te ranzig voor woorden... Doe dan gewoon rode verf of iets, maar echt bloed? Dat is gewoon ziek.

RoosRoos

BE LA CHE LIJK!!!

BabBab

Mensenbloed. Dat zou me een partij egoïstisch zijn. Zomaar liters en liters bloed door de sprinklers gooien terwijl iedere dag mensen staan te springen om bloeddonoren.Dat nog even los van het feit dat er volgens mij een steekje los zit bij mensen die in echt bloed een feestje vieren, menselijk en dierlijk.

AnsAns

En wat moet je daar leuk aan vinden....?

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser