Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Amerikaanse Sarah (21) doodgestoken in Rotterdam, vrienden reageren geschokt

Amerikaanse Sarah (21) doodgestoken in Rotterdam, vrienden reageren geschokt

Bij een steekpartij in Rotterdam is gisteren een Amerikaanse student om het leven gekomen. Het gaat om Sarah Papenheim (21) uit Minneapolis.

| Elisa Heisen

De verdachte, een 23-jarige man uit Rotterdam, is aangehouden op station Eindhoven.

Rotterdam

Omstanders hadden de politie gebeld omdat ze een vrouw hadden horen gillen. Agenten die poolshoogte gingen nemen, troffen de jonge vrouw zwaargewond aan in haar woning in Rotterdam. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd om haar te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten.

Bekenden van elkaar

Onderzoek wees al snel in de richting van de verdachte, die volgens de politie een bekende was van het slachtoffer. Ze woonden in hetzelfde woonblok, waar voornamelijk kamers, studio’s en appartementen aan studenten werden verhuurd. Al snel werd duidelijk dat de man op de trein naar Eindhoven was gestapt.

Lees ook
Zeventienjarig meisje neergestoken in Utrecht, verdachte aangehouden

Groot verdriet

Papenheim woonde de afgelopen twee jaar in Nederland en studeerde psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het verdriet is groot, is te lezen op haar Facebookpagina. Daar halen tientallen vrienden herinneringen aan Papenheim op en uiten hun condoleances. ‘Ik ben zo dankbaar dat ik de kans kreeg haar te leren kennen’, luidt één van de vele reacties.

NIEUWS

Bron: AD/Telegraaf/Politie | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser