nieuws

Amerikaanse student zit drie nachten opgesloten in een grot

Amerikaanse student zit drie nachten opgesloten in een grot

Een 19-jarige Amerikaanse student heeft doodsangsten uitgestaan: drie dagen lang zat Lukas Cavar uit Indiana vast in een grot.

| Merel Boudrie

Aan het einde van een excursie naar de grotten sloot de groepsleider de hekken. En Lukas was nog binnen.

Lees ook
98-jarige Annie vrijwillig opgesloten in Nijmeegse politiecel

Schrik
Tegen Indiana Daily vertelt hij dat hij “heel erg bang en in de war was”. “Het duurde even voor ik van de schrik bekomen was en een plan kon maken om te overleven”, zo legt hij uit.

Geen bereik
De jongen had maar een paar spullen bij zich en moest zich zien te redden met een tasje met twee chocoladerepen, twee lege waterflessen, zijn portemonnee, een helm met lampje en zijn iPhone. Daarmee had hij alleen geen bereik. Cavar droeg dunne kleren, knie- en elleboogbescherming en wandelschoenen.

Dorst
Lukas hoorde vanuit de grot auto’s rijden en riep om hulp, maar werd door niemand gehoord. Ook het hangslot kreeg hij, met een gevonden paperclip, niet open. Toch deed hij er alles aan om in leven te blijven. Zo likte hij uren aan de grotwanden om vocht binnen te krijgen. Op zijn telefoon schreef hij afscheidsbrieven voor zijn familie en vrienden. Tot zijn batterij uitviel.

Bevrijd
Na drie nachten en dagen werd de student eindelijk bevrijd. Hij werd op zondag achtergelaten en op dinsdagnacht dacht hij licht te zien. Dat bleek te kloppen. “De man die me opsloot in de grot, was dezelfde als die me er na drie nachten en dagen uit heeft gehaald.”

Protocol
Eén ding is duidelijk: de protocollen zijn niet goed nageleefd. Dat stelt ook de organisatie die de excursie verzorgt. Volgens hen ontbrak het aan leiderschap. “Het risico waar deze deelnemer aan is blootgesteld, laat zien waarom we die protocollen hebben.”

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: RTL Nieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser