Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Meisje met 'tong van een volwassene' succesvol geopereerd

Meisje met 'tong van een volwassene' succesvol geopereerd

‘De grootste babytong die we ooit zagen.’ Zo omschreven artsen uit het Amerikaanse Aberdeen de tong van een baby die vorig jaar in hun ziekenhuis geboren werd.

| Boris Lemereis

Gelukkig gaat het nu, na twee operaties, eindelijk weer goed met het meisje.

Lees ook
Shocking: Duitse baby te koop aangeboden op eBay

Niet ademen
Het was even schrikken voor de ouders van Paisley. Toen het meisje geboren werd, had haar tong het formaat van die van een volwassene. De oorzaak is het syndroom van Bechwith-Wiedemann, een ziekte die bij één op de 150.000 baby’s voorkomt. Door de grootte van de tong kon het meisje, dat Paisley heet, niet ademen en niet eten. Ze werd meteen aan de beademing gelegd en kreeg eten via sondevoeding.

15 centimeter verwijderd
Om Paisley in leven te houden, moest de tong operatief worden verkleind. Dat kon pas toen ze zes maanden oud was. Een eerste operatie mislukte, maar bij een tweede operatie werd gelukkig genoeg weefsel verwijderd om de tong in de mond van de baby te laten passen. In totaal werd 15 centimeter tong verwijderd.

Knappe baby
En hoe is het nu met Paisley? Die is inmiddels zestien maanden oud en maakt het goed. “Ik kon het niet geloven toen ik haar zag”, zegt de moeder. “Ze lachte voor het eerst en ik was verbaasd dat ze zo knap was.” De gelukkige moeder deelde op Facebook een foto van Paisley, die trots haar nieuwe tong toont.

Lees ook
Babysitter gaat viral vanwege ‘doodenge’ slaaphouding van nichtje

NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND

Bron: RTL Nieuws | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser