Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Ambulance in Rotterdam tijdens spoedrit klemgereden door boze weggebruiker

Ambulance in Rotterdam tijdens spoedrit klemgereden door boze weggebruiker

Een ambulance in Rotterdam is gisteren klemgereden door een duidelijk kwade weggebruiker. De chauffeur en meerijdende verpleger moesten daardoor hun spoedrit afbreken.

| Merel Boudrie

Ze voelden zich dusdanig belemmerd dat de politie met spoed om hulp is gevraagd.

Lees ook
Opnieuw ambulancemedewerkers uitgescholden toen ze weg blokkeerden tijdens reanimatie

Gekkigheid

Een motoragent schoot ze te hulp. Waarom de persoon de ambulance blokkeerde, is de vraag. Volgens een politiewoordvoerder was er “juridisch weinig te doen aan deze absolute gekkigheid”, maar er is een hartig woordje gesproken met de bestuurder.

Tijd verdoen

“We vinden hier wel heel veel van, maar we hebben ons onderbuikgevoel aan de kant gezet. We zijn aan het werk en willen mensen helpen. Onze tijd besteden aan zulke gevallen, is onze tijd verdoen.” Als het aan Arjen Littooij, directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, ligt, wordt de man vervolgd. ‘Blijft me steeds verbazen dat het ontbreekt aan respect voor onze hulpverleners’, schrijft hij op Twitter. Een andere ambulance heeft de rit gisteren voortgezet.

NIEUWS

Bron: RTV Rijnmond | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser