Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Waarom een alcoholvrij biertje minstens net zo gevaarlijk is voor je kind

Waarom een alcoholvrij biertje minstens net zo gevaarlijk is voor je kind

In een alcoholvrij biertje zit geen alcohol en dus kun je je minderjarige kind met een gerust hart een 0,0% biertje geven. Toch?

| Elisa Heisen

Niet dus, zegt voedingsdeskundige Astrid Postma-Smeets van het Voedingscentrum in Trouw.

Alcohol in frisdrank

Alcoholvrij bier is namelijk helemaal niet alcoholvrij: er kan een percentage tot 0,1% in zitten. Dat is zo weinig, dat het niet aan hoeft te worden gegeven op de verpakking. Volgens Postma-Smeets zit er in sommige frisdranken ook een dergelijk percentage alcohol. “In vruchtensap en frisdrank kan een kleine hoeveelheid alcohol worden gevormd door een natuurlijk gistingsproces. Zo kan het zijn dat een kind een appelsapje drinkt waar 0,1% alcohol in zit”, aldus de voedingsdeskundige.

Verkeerde voorbeeld

Hoewel dat niet direct een probleem hoeft te zijn, is er volgens Postma-Smeets wel een groter gevaar. Door alcoholvrije drankjes wennen kinderen namelijk aan de smaak van bier, waardoor de grens onduidelijker wordt en ze sneller de neiging hebben om over te stappen op bier waar wél alcohol in zit. ”Je geeft als ouder het voorbeeld dat alcohol drinken normaal is. Of het nou een alcoholvrij of gewoon biertje is.”

Lees het hele verhaal via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

Lees ook
Britse campagne adviseert ‘alcoholvrije dagen’ en daar wordt gemixt op gereageerd

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: Trouw | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser