Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Nooit meer in de rij: AH start met kassaloos winkelen

Nooit meer in de rij: AH start met kassaloos winkelen

Albert Heijn rust de eerste AH to go-winkels uit met techniek voor kassaloos winkelen. Klanten van twee filialen hoeven vanaf vandaag niet meer in de rij te staan voor de kassa.

| Justine Wouterson

Het gaat om twee winkels in het Amsterdams Medisch Centrum (AMC), volgende week volgt de AH to go bij het metrostation op Amsterdam CS.

Boodschappen tappen

Voor het kassaloos winkelen moeten klanten met een speciaal pasje een kaartje bij het schap scannen. Het bedrag wordt automatisch afgeschreven. Het zogeheten ‘tappen’ is ook mogelijk met een Android-telefoon. Andere besturingssystemen als iOs en Windows volgen later.

Europese primeur

Het is volgens de super voor het eerst dat er zoiets in Europa mogelijk is. Een woordvoerder vergelijkt het systeem met de kassaloze Amazon Go-winkels in de Verenigde Staten. Maar Amazon maakt daarbij vooral gebruik van camera’s. Bij AH to go gaan de automatische betalingen via technologie van CM.com, een platform voor onder meer berichten, bellen en betalingen.

Test in eigen huis

Albert Heijn was al een tijdje bezig met de voorbereidingen. In december vorig jaar begon de super met een proef in de AH to go in het hoofdkantoor van moederbedrijf Ahold Delhaize in Zaandam.

Vaarwel kassa

Het is de bedoeling dat er op termijn in alle circa tachtig AH to go-winkels geen kassa meer nodig is. De vernieuwing betekent overigens niet dat de kassa’s uit de filialen verdwijnen. Voorlopig blijft ook de ouderwetse manier van afrekenen gewoon mogelijk.

Lees ook
Even chillen tijdens het boodschappen doen? Dat kan bij de ‘rustig-aan-kassa’ van Albert Heijn

NIEUWS | TECH

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen
Advertorial

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen

Weet jij na het optuigen van de kerstboom nooit meer precies wat je verder nog kunt doen om de kerstsferen in huis te halen zonder dat je woonkamer meteen in een stilstaande kermis verandert? 

Lees dit ook even

Please update your browser