Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Ajax-speler Nouri voert dappere strijd in AMC

Ajax-speler Nouri voert dappere strijd in AMC

Ruim vijf maanden geleden zakte Ajax-speler Abdelhak Nouri (20) plotseling in elkaar op het veld en liep blijvende hersenschade op. “Genezing gaat ’druppeltje voor druppeltje”, vertelt zijn vader nu aan de Telegraaf.

| Justine Wouterson

In de krant bedankt Mohammed Nouri iedereen voor de steun en vraagt hij om te blijven bidden voor zijn zoon.

Lees ook
Familie Nouri krijgt award: ‘Bedankt dat er nog aan Appie wordt gedacht’

Langzame progressie
Nouri kreeg een hartstilstand tijdens een oefenwedstrijd in het Oostenrijkse Zillertal. Daar werd door een professor geconstateerd dat de voetballer, die kunstmatig in slaap werd gehouden, nooit meer zou kunnen lopen, praten, zelfstandig eten of zien. Ondanks dat pijnlijke vooruitzicht geven Nouri en zijn familie niet op, en is er langzaam progressie te zien in zijn revalidatieproces.

Vechten in het AMC
Die vooruitgang, muizenstapjes die hij maakte in een ziekenhuis in Brabant, werd vorige maand helaas teniet gedaan door een flinke terugslag. Na een kort noodgedwongen bezoek aan het VUmc voert Nouri, die wel zelfstandig ademt, nu een dappere strijd in het AMC in Amsterdam, schrijft de Telegraaf.

Voetbal zorgt voor glimlach
In het Brabantse ziekenhuis voerden revalidatieartsen eerder tests uit om te kunnen beoordelen welke prikkels de ernstig beschadigde hersenen van Nouri nog kregen. “Het toetsenbord dat Abdelhak kreeg aangereikt, weerde hij af, maar de aangegeven bal drukte hij tegen zijn borst, waarna er een glimlach op zijn gezicht verscheen”, aldus zijn vader in de krant. Een moeilijk moment voor de vader van ‘Appie’, die enerzijds dolblij was om te zien hoe gelukkig de bal Nouri maakte, maar zich tegelijkertijd ook besefte dat Nouri nooit meer zou kunnen doen waar hij zo ongelofelijk van houdt: voetballen.

NIEUWS | BEKEND | SPORT

Bron: de Telegraaf | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser