nieuws

Airbnb tipt toeristen in Amsterdam: 'Ga niet fietsen als je dat niet kunt'

Airbnb tipt toeristen in Amsterdam: 'Ga niet fietsen als je dat niet kunt'

Toeristen die onze hoofdstad bezoeken en verblijven op een Airbnb-adres, krijgen daar nu ook direct wat leefregels bij. Want tja, hoe leef je eigenlijk als een Amsterdammer? 

| Merel Boudrie

Dat wordt haarfijn uitgelegd op een foldertje dat door Airbnb Citizen is verspreid. Want lieve toeristen, laat die fiets nou alsjeblieft staan…

Lees ook
Eindelijk eens niet aan de prijs: 7 x betaalbare Airbnb-adressen in Parijs

Tips
Op de folder staat een aantal tips hoe je de stad en buurt kunt respecteren. Sluit de ramen en deuren bijvoorbeeld altijd goed en maak niet te veel lawaai, bijvoorbeeld met je rolkoffertje dat over de straatstenen wordt gesleept.

Toeristen en fietsen…
En dan is er een tip gewijd aan fietsen door Amsterdam. Want toeristen en fietsen gaan niet bepaald lekker met elkaar overweg, dat moge inmiddels duidelijk zijn. ‘Pas op voor fietsers als je de straat oversteekt’, is dan ook een (ietwat voorspelbare, dunkt ons, maar dat terzijde) tip, gevolgd door: ‘Als je geen ervaren fietser bent, zou ik je willen adviseren om een andere manier van transport te kiezen.’ Nu maar hopen dat de leefregels in meerdere talen zijn gedrukt.

NIEUWS | LIFESTYLE

Bron: At5 | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser