nieuws

Agenten vangen kinderen op nadat hun opa overlijdt en lopen samen Sint-Maarten

Agenten vangen kinderen op nadat hun opa overlijdt en lopen samen Sint-Maarten

Groningse agenten hebben dit weekend een bijzondere daad verricht: zij liepen met een groep kinderen langs de deuren voor Sint-Maarten nadat hun opa plotseling was overleden.

| Marloes van Wijnen

De politie deelt een foto van de avond op Facebook, die al duizenden keren is geliket.

Lees ook
Politie houdt jongen aan die uiteindelijk niet verdacht, maar verliefd blijkt te zijn

Op bezoek bij opa
‘Afgelopen weekend kregen mijn collega en ik de melding om naar een reanimatie in Stadskanaal te gaan’, schrijft Kim van de politie Stadskanaal bij de foto op Facebook. ‘In het huis lag een oudere man… Vader, opa en overgrootopa. Alle kinderen, klein- en achterkleinkinderen waren onderweg naar het adres om hun lampion te laten zien en een liedje te zingen.’ Maar toen het gezelschap daar aan kwam, troffen zij geen opa, maar ambulance-personeel aan, die bezig waren de man te reanimeren.

Dankbaarheid
‘Wij hebben de kinderen meegenomen en zijn met hen en de lampionnen langs de deuren gegaan en hebben gezamenlijk liedjes gezongen. De familie kon op deze manier rustig in gesprek met de huisarts en afscheid nemen’, eindigt Kim het bericht. ‘Al met al een hele bijzondere melding en ervaring. De dankbaarheid was zeer groot. Dit is wat ons beroep zo mooi maakt.’ Het bericht is inmiddels 4,5 duizend keer geliket.

NIEUWS

Bron: Facebook, politie Stadskanaal | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser