Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Agenten schuldig aan mishandeling Mitch Henriquez, maar geen straf

Agenten schuldig aan mishandeling Mitch Henriquez, maar geen straf

De agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie en mishandeling van Mitch Henriquez, krijgen geen straf. Althans, als het aan het OM ligt. 

| Martine Schut

Ze zijn volgens hen wél schuldig aan mishandeling. De uitspraak van de rechtbank staat op 21 december gepland.

Lees ook
Agenten noemen dood Mitch Henriquez vreselijk, maar vinden dat ze niets fout deden

Stress
Dit omdat het geweld dat ze gebruikten buitenproportioneel was. Volgens het OM kan niet worden bewezen dat de nekklem die is gebruikt bij de arrestatie de daadwerkelijke doodsoorzaak is. Deskundigen zeiden vorige week dat de doodsoorzaak vermoedelijk een acuut stresssyndroom is geweest. Waarschijnlijk als gevolg van de worsteling die hij leverde met agenten die hem wilden arresteren.

Hardhandig
Mitch Henriquez kwam in juni 2015 op 42-jarige leeftijd om het leven in het Haagse Zuiderpark na een hardhandige arrestatie. Agenten gebruikten hierbij de omstreden nekklem. Twee van de vijf agenten die bij de arrestatie betrokken waren, zijn strafrechtelijk vervolgd.

Anoniem
De dood van Henriquez veroorzaakte dagenlange rellen in de Haagse Schilderswijk. De betrokken agenten en hun gezinnen werden ernstig bedreigd. Ze zaten daarom vandaag anoniem en afgeschermd in de rechtbank. Hun stemmen werden vervormd en ze worden aangeduid als DH01 en DH02.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser