Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Agent Roni redde meisje dat met ouders aanslag pleegde: 'Ik deed wat elke vader zou doen'

Agent Roni redde meisje dat met ouders aanslag pleegde: 'Ik deed wat elke vader zou doen'

Een gezin van vijf mensen pleegde eergisteren een aanslag op de politie van de Indonesische stad Soerabaja. Politieagent Roni Faisal wist één van de kinderen te redden.

| Boris Lemereis

Tegenover ABC News doet hij zijn verhaal: “Ik deed wat elke vader zou doen”.

Aanslag

De Indonesische politie meldde maandag dat het gezin twee motoren naar de controlepost reed, en zich daar vervolgens opblies. Politieman Roni kwam naar de plaats des onheils gesneld, en trof daar één van de gezinsleden nog levend aan.

Vaderinstinct

“Ik zag dat ze nog maar een kind was – zeven of acht jaar oud”, zo vertelt hij aan ABC News. “Haar gezicht en lijf waren bedekt met bloed. Ik ben zelf vader, en mijn instinct was om haar te redden. Ik liep naar haar toe en nam haar mee naar de medische hulpposten.”

Schreeuwers

Zijn actie was niet vanzelfsprekend. Andere mensen op de plaats delict waren juist boos naar het meisje aan het schreeuwen. Ze was immers één van de aanslagplegers. Roni: “Ik dacht er alleen aan haar te redden, zelfs terwijl ze een rol had gespeeld bij de aanslag.”

Op onderstaande video (die als heftig kan worden ervaren) is te zien hoe Roni het meisje optilt vlak na de aanslag.

Knuffelen

Roni vertelt de nieuwszender dat hij nog steeds niet kan geloven dat mensen hun kinderen als ‘wapen’ inzetten. “Ik ben zelf ook moslim. Niemand die zoiets doet, kan claimen een moslim te zijn”, zegt hij. Hij hoopt het meisje nog een keer te zien. “Ik weet niet wat ik tegen haar zou zeggen. Ik zou haar alleen knuffelen, en hopen dat God haar beschermt.”

VIDEO'S | NIEUWS | BUITENLAND

Bron: ABC News | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser