nieuws

Advocaat van Arrold uit 'Miljoenenjacht' stelt voor spel af te maken

Advocaat van Arrold uit 'Miljoenenjacht' stelt voor spel af te maken

Arrold van den Hurk drukte in 2013 naar eigen zeggen per ongeluk op de rode knop in ‘Miljoenenjacht’. Zijn advocaat stelt nu voor hem het spel te laten afmaken.

| Lisa Koetsenruijter

Advocaat Peter Plasman noemde dat vandaag als een van de opties: “Het zou hele mooie televisie opleveren”.

Lees ook
Linda de Mol getuige in zaak ‘Miljoenenjacht’: uitleg in 7 antwoorden

Per ongeluk rode knop
In de Amsterdamse rechtbank vindt de bodemprocedure plaats voor de zaak die de oud-deelnemer aanspande tegen het programma. Van den Hurk en zijn advocaat willen dat de rechter vaststelt dat er iets verkeerd is gegaan tijdens de spelshow. Naar eigen zeggen drukte de kandidaat per ongeluk op de rode knop, waarmee hij een bedrag van 125.000 euro accepteerde.

Had willen doorspelen
Later bleek dat in zijn koffertje de hoofdprijs van 5 miljoen euro zat. Arrold gaf meteen aan dat stoppen niet zijn bedoeling was en dat hij had willen doorspelen. Volgens de notaris van het programma was dat niet meer mogelijk.

13 september uitspraak
De civiele rechter oordeelt op 13 september over de kwestie. Volgens Plasman kan, indien Van den Hurk gelijk krijgt, het spel alsnog worden afgemaakt. Hij vindt dat zijn cliënt eigenaar is van de koffer met 5 miljoen, omdat hij die zelf had uitgezocht. Mocht het spel een vervolg krijgen, dan kan hij hiervan afstand doen en kunnen de resterende koffers opnieuw worden gehusseld.

Schadevergoeding
De kandidaat doet hiermee geen afstand van de reeds ontvangen 125.000 euro, meldt de advocaat. Een andere optie is het eisen van een schadevergoeding met een maximale hoogte van het misgelopen bedrag, zei Plasman.

Endemol: doorspelen kan niet
De advocaat van Endemol, Jacqueline Schaap, liet al weten dat doorspelen niet kan vanwege de regels die gelden voor kansspelen. Het bedrag in de koffer was volgens haar nog niet van Van den Hurk. “Het spel staat slechts voor een kans op een prijs.”

Duidelijk wie leiding had
De kandidaat wist maar al te goed wat het drukken op de rode knop betekende, stelt de raadsvrouw. “Hij zegt dat het kwam door de spanning en stress, maar die zijn een essentieel onderdeel van het spel.” Volgens Schaap was bovendien voldoende duidelijk dat de producent de leiding had over de spelregels en niet presentatrice Linda de Mol of de notaris, die al eerder in deze zaak zijn verhoord.

NIEUWS | TV

Bron: ANP | Foto: Screenshot

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser