Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Adviseur Trump verdedigt inreisverbod met verzonnen aanslag

De adviseur van president Donald Trump, Kellyanne Conway, verdedigde het inreisverbod van Trump in een interview met MSNBC op een opvallende manier.

| Martine Schut

Ze verwees naar een terreuraanslag in Bowling Green, Kentucky. Alleen vond die nooit plaats.

Lees ook
Angelina Jolie neemt het op voor vluchtelingen na inreisverbod Trump

Au
Die aanslag zou gepleegd zijn door twee Iraakse vluchtelingen, vertelt ze. Als gevolg van de Bowling Green Massacre zou toenmalig president Obama Irakezen een half jaar de toegang tot de Verenigde Staten hebben ontzegd. Maar dat was niet zo’n handige zet, want er is nooit een aanslag geweest in die bewuste plaats. Op Twitter krijgt ze de wind van voren.

In de war
Volgens de Washington Post doelt Conway waarschijnlijk op de arrestatie van twee Irakezen in Bowling Green. De twee werden indertijd aangehouden op verdenking van terrorisme. Ze zouden geld en wapens naar Irak hebben gestuurd om militanten te steunen.

Al eerder
Het is niet de eerste keer dat de arrestatie van de twee Irakezen in Bowling Green is gebruikt om politieke steun te krijgen voor het tegenhouden van vluchtelingen. Senator Rand Paul deed dat in december 2015 ook al eens.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: MSNBC | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser