Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Actrice Ariel Winter maakt op Instagram statement tegen 'slutshaming'

Actrice Ariel Winter maakt op Instagram statement tegen 'slutshaming'

Actrice Ariel Winter (je weet wel: Alex Dunphy uit ‘Modern Family’) spreekt zich op Instagram uit tegen slutshaming. Met de manier waarop, oogst ze zowel lof als kritiek.

| Boris Lemereis

De cartoon die ze deelt zou namelijk volgens sommigen een verkeerde interpretatie zijn van de originele foto die slutshaming óók bekritiseert.

Lees ook
Milou (21) maakt video over slutshaming: ‘Ik werd uitgemaakt voor hoer, slet of laag wijf’

Lengte van je rokje
Eerst de afbeelding die Ariel deelde. Het is een cartoon-versie van een foto die in 2013 door een Canadese student werd gemaakt. Op die foto staan op een been de verschillende lengtes van een rokje op een been afgetekend, met verschillende categorieën erbij. Dat zijn onder meer ‘flirterig’, ‘slet’ en ‘hoer’. Op de afbeelding van Ariel zijn al die categorieën vervangen door de tekst: ‘Iemand kan doen wat hij/zij wil met zijn lichaam, de lengte van je rokje komt niet overeen met je seksuele beschikbaarheid, ongeacht de manier waarop de samenleving ons aanleert dat we ons voor ons lichaam moeten schamen.’

#yourbodyisYOURS

A post shared by ARIEL WINTER (@arielwinter) on

Commentaar
Maar ja, op het internet zijn er dus altijd wel mensen met commentaar te vinden. Zij vinden dat de cartoon het punt van de originele artiest niet goed weergeeft. Die bedoelde het natuurlijk óók als kritiek op slutshaming, maar dan door het belachelijke ervan te laten zien. ‘Ehm…het originele plaatje heeft precies dezelfde boodschap’, schrijft iemand onder de post van Ariel. Een ander: ‘Heb je nou echt het hele punt gemist?’.

Steun
Maar ach, daar hoeft Ariel zich weinig van aan te trekken. Ze kreeg meer dan 131.000 likes voor de foto, en ontvangt vooral veel lof en steun in de commentaren. Van ‘Je bent inspirerend’ tot een welgemeend ‘Yes. Yes! YAAAAS!’. De boodschap #yourbodyisYOURS is overgekomen.

 

NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND

Bron: Indy100 | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser