Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

achtergrond

De 'vete' tussen Kate en Meghan: waarom zelfs Kensington Palace op de roddels reageert

De 'vete' tussen Kate en Meghan: waarom zelfs Kensington Palace op de roddels reageert

Er is ruzie in het Britse koningshuis. Althans, als we de Britse tabloids moeten geloven. De geruchtenmolen rondom ‘de vete’ tussen Kate (r) en Meghan (l) bleef zó hard draaien, dat Kensington Palace de roddels nu heeft ontkracht.

| Ashley Doogan

Kensington Palace gaf de reactie aan The Sun, één van de grootste Engelse tabloids. Het is uiterst ongewoon voor het Koninklijk Huis om op roddels te reageren. Hoe is het zo ver gekomen?

Het botert niet

Waar Meghan eerst ontzettend geliefd was in Groot-Brittannië, is er nu een ommezwaai gaande. Ze zou verwaand zijn en vervelend doen tegen personeel: ‘Ze stuurt om 5.00 uur al berichten aan hen’, aldus The Sun. Ook zouden zij en Kate niets gemeen hebben. Bovendien zou er een ruzie hebben plaatsgevonden vlak voor de royal wedding, tijdens het passen van de kleding. Meghan zou zich als een ‘bridezilla’ hebben gedragen tegen het personeel en Kate zou de situatie in tranen hebben verlaten. Maar daarna werd weer beweerd, ook door The Sun en consorten, dat Kate enkel moest huilen door een combinatie van een ongehoorzame dochter, Charlotte, en zwangerschapshormonen.

Of toch wel?

Katie Nicholl, royalty-correspondent van Vanity Fair, zegt dat Meghan vindt dat de pers haar expres in een kwaad daglicht zet. ‘Ze voelt dat de Britse pers het op haar gemunt heeft, maar hoewel ze ervan op de hoogte is, probeert ze de verhalen zoveel mogelijk te ontwijken.’ Kate drukte de geruchten al de kop in door zich enthousiast uit te laten over Meghans zwangerschap: “Het is een leuke en spannende tijd.”

Kate en Meghan & Sarah en Diana

Al dit gehakketak heen en weer levert de tabloids aardig wat schrijfvoer op. Reden genoeg dus om dit wellicht met een korreltje zout te nemen, zegt ook royalty-deskundige Marc van der Linden in RTL Boulevard. Hij spreekt van een Britse roddelcultuur. “Ze willen gewoon een The Bold en The Beautiful. Eerst was ook Sarah de heldin en toen weer Diana”, doelend op de voorgaande royals-in-law.

Lees ook
Kensington Palace reageert op vermeend gehakketak tussen Meghan en Kate

Conclusie(?)

Als klap op de vuurpijl kwam het bericht dat Harry en Meghan níet zoals verwacht naast William en Kate in een appartement in Kensington Palace gaan wonen, maar zo’n dertig kilometer verderop. Natuurlijk was dit voor veel roddelbladen hét bewijs dat er wel degelijk wat aan de hand is. Maar, eh, wij weten ook niet zeker of we naast al onze familieleden zouden willen wonen. Terwijl we het daar toch altijd hartstikke gezellig mee hebben tijdens kerst. Wat er nou precies van waar is, zullen we waarschijnlijk nooit weten. Een ding kunnen we wel concluderen: de Britse media maken het zó bont, dat ze met hun geroddel een historisch moment hebben gecreëerd.

NIEUWS | KONINGSNIEUWS | BEKEND | OPMERKELIJK | ACHTERGROND | BUITENLAND

Bron: The Sun, RTL Boulevard, Vanity Fair | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer achtergrond

Lees dit ook even

Please update your browser