Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

achtergrond

Al sinds 2010 is-ie in de maak, maar trailer van Queen-film is dan eindelijk hier

Dit jaar gaat het eindelijk gebeuren: de film over Queen – en in het bijzonder Freddie Mercury – die al jáááren in de maak is, draait als het goed is eind dit jaar in de bioscoop.

| Tim van Erp

De trailer is gisteren online gezet en inmiddels al ruim vier miljoen keer bekeken.

Lees ook
Van ‘Minoes’ tot ‘Abeltje’: binnenkort zijn alle Annie M.G. Schmidt-films weer in de bioscoop

Hoofdrol

De rol van de legendarische zanger van de band, Freddie Mercury, wordt gespeeld door Rami Malek (foto hieronder). Je kent de 37-jarige Amerikaanse acteur misschien als hoofdrolspeler uit de televisieserie Mr. Robot. Grote kans dat zijn rol als Freddie zijn naam als ster zal cementeren, al had ’t weinig gescheeld of hij had de zanger helemaal niet gespeeld. In eerste instantie zou Sacha Baron Cohen – ja, die van Borat en Ali G – de hoofdrol op zich nemen.

Rami Malek, hoofdrolspeler uit Queen-biografie

Acht jaar later

En dat is niet de enige verandering ten opzichte van toen de film nog gemaakt moest worden. Bohemian Rhapsody – uiteraard vernoemd naar Queens bekendste en wellicht meest iconische nummer – staat namelijk al sinds 2010 in de steigers, maar voordat de opnames daadwerkelijk begonnen (in 2017!) zijn er heel wat dingen omgegooid.

Rollenspel

De biografie werd in eerste instantie geregisseerd door Bryan Singer, maar die werd ontslagen nadat hij te vaak afwezig was. Singer, bekend van onder meer de X-Men-films, weet dat zelf aan gezondheidsredenen. Desondanks werd hij vervangen door de Britse Dexter Fletcher, die vooral bekend is als acteur uit Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Fletcher (foto beneden, links) nam de regie halverwege de productie over; dat was pas in december vorig jaar.

Creatief meningsverschil

Sacha Baron Cohen, voor wie de rol van Freddie zijn eerste serieuze hoofdrol zou zijn na talloze komische, stapte zelf op in 2013. Hij stelde dat ‘creatieve verschillen’ met de andere bandleden van Queen, die grote inspraak hadden in de biopic, de reden daarvoor waren. Gitarist Brian May (foto onder, links) was iets specifieker en noemde de komiek ‘een klootzak’.

Sacha Baron Cohen en Brian May

Lees ook
Humor, horror en honden: 7 x de fijnste films van deze maand

Het leven van een icoon

Wat krijgen we uiteindelijk wél te zien als Bohemian Rhapsody straks in de bioscoop draait? Vijftien jaar uit het leven van Freddie Mercury waarin hij taboes en stereotypes doorbreekt, alsmaar populairder wordt, zich ontwikkelt als revolutionaire liedjesschrijver, maar ook ernstig ziek wordt. Die vijftien jaar culmineren in Queens Live Aid-optreden uit 1985, waar de band speciaal voor samenkwam, terwijl Mercury al levensbedreigend ziek was.

En wanneer draait-ie?

De exacte verschijningsdatum voor Nederland is nog niet bekend gemaakt, maar in Groot-Brittannië draait de film vanaf 24 oktober en in de VS vanaf 2 november. Voor de meeste landen op het Europese vasteland geldt dat Bohemian Rhapsody vanaf eind december te zien is, maar of dat ook voor Nederland zo is, moet nog bevestigd worden. Het is nog even wachten, maar na acht jaar vallen die laatste paar maanden heel erg mee.

Lees ook
10 x de mooiste Queen-nummers (a capella)

L’HOMO. zit nu ook op Instagram. Volg @lhomo voor het laatste gay nieuws, goeie verhalen en heel veel mooie mannen. L’HOMO. bestellen? Dat kan hier.

VIDEO'S | NIEUWS | L'HOMO. | BEKEND | ACHTERGROND | BUITENLAND | MUZIEK | BIOS & BINGEN

Bron: The Guardian | Foto: Still

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer achtergrond

Lees dit ook even

Please update your browser